Schema markup

Schema Markup is een vorm van structured data die wordt toegevoegd aan de HTML-code van een webpagina om zoekmachines te helpen de inhoud van de pagina beter te begrijpen. Het is een set van codefragmenten, ook wel “schema.org markup” genoemd, die specifieke informatie bevatten over de inhoud van een webpagina, zoals producten, evenementen, beoordelingen, recepten, en meer. Hierdoor kunnen zoekmachines de inhoud van jouw website beter begrijpen en deze op een meer visueel aantrekkelijke manier weergeven in de zoekresultaten.

Hoe wordt Schema Markup gebruikt?

Schema Markup wordt gebruikt om gestructureerde gegevens toe te voegen aan de HTML-code van een webpagina. Dit wordt gedaan met behulp van specifieke codefragmenten, zoals JSON-LD, Microdata of RDFa. Deze codefragmenten worden toegevoegd aan de relevante secties van de webpagina, zoals de titel, de beschrijving, de afbeeldingen, en andere relevante elementen. Tegenwoordig is JSON-LD de beste vorm om te gebruiken voor jouw structured data.

Een voorbeeld van hoe Schema Markup kan worden gebruikt, is voor een lokaal bedrijf, zoals een restaurant. Door het toevoegen van Schema Markup voor lokale bedrijven, kan je belangrijke informatie, zoals de naam van het bedrijf, het adres, het telefoonnummer en de openingstijden, duidelijk communiceren aan zoekmachines. Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om de informatie correct te begrijpen en weer te geven in de zoekresultaten. Hierdoor wordt jouw website opvallender en aantrekkelijker voor potentiële klanten.

Waarom is Schema Markup belangrijk voor SEO?

Schema Markup is belangrijk voor SEO omdat het jouw website helpt om beter te worden begrepen door zoekmachines. Het zorgt ervoor dat zoekmachines de inhoud van jouw website op een meer gestructureerde en begrijpelijke manier kunnen analyseren en weergeven in de zoekresultaten. Dit kan resulteren in rijkere zoekresultaten, zoals uitgebreide fragmenten, beoordelingen, prijsinformatie, en meer, wat de zichtbaarheid van jouw website vergroot en potentiële bezoekers aantrekt.

Kennisbank