Local Pack

Local Pack, ook wel bekend als de “lokale kaartenbox”, is een speciale sectie binnen de zoekresultatenpagina van zoekmachines. Het wordt weergegeven wanneer gebruikers een lokale zoekopdracht uitvoeren, bijvoorbeeld “kapper in Amsterdam” of “restaurants in Utrecht”. In het Local Pack worden relevante lokale bedrijven getoond, meestal in een kaartformaat, samen met hun adres, telefoonnummer en beoordelingen van klanten.

Hoe wordt Local Pack gebruikt?

Local Pack is een krachtig hulpmiddel voor marketeers en ondernemers die zich richten op lokale SEO. Het stelt bedrijven in staat om beter zichtbaar te zijn voor potentiële klanten in hun directe omgeving. Wanneer een gebruiker een lokale zoekopdracht invoert, zoals “sportschool in Rotterdam”, verschijnt het Local Pack met een lijst van relevante sportscholen in Rotterdam, inclusief hun locaties op de kaart.

De voordelen van Local Pack

Verbeterde zichtbaarheid: Het verschijnen in het Local Pack geeft je bedrijf een prominente positie bovenaan de zoekresultatenpagina. Dit vergroot de kans dat gebruikers op jouw bedrijfsvermelding klikken en contact met je opnemen.

Meer lokale klanten: Local Pack trekt specifiek geïnteresseerde gebruikers aan die op zoek zijn naar lokale producten of diensten. Door je bedrijf in het Local Pack te optimaliseren, kun je de juiste doelgroep aanspreken en meer lokale klanten naar je website of fysieke locatie leiden.

Betrouwbaarheid en vertrouwen: Klanten vertrouwen vaak op het Local Pack omdat het bedrijfsinformatie bevat, zoals beoordelingen en openingstijden. Een goede aanwezigheid in het Local Pack kan het vertrouwen in je bedrijf vergroten en klanten aanmoedigen om voor jou te kiezen.

Kennisbank