Dofollow link

Een Dofollow-link is een standaard hyperlink die geen specifiek attribuut heeft om zoekmachines te instrueren de link te volgen en linkwaarde door te geven aan de gelinkte pagina. In tegenstelling tot een Nofollow-link, die aangeeft dat zoekmachines de link niet moeten volgen, laat een Dofollow-link zoekmachines toe om de link te volgen en waarde toe te kennen aan de gelinkte pagina voor SEO-doeleinden.

Hoe wordt een Dofollow-link gebruikt?

Een Dofollow-link wordt toegepast zonder enig extra attribuut in de HTML-code van de hyperlink. Standaard worden alle normale links op een website beschouwd als Dofollow-links. Een voorbeeld van een Dofollow-link ziet er als volgt uit:

<a href="https://www.example.com">Klik hier</a>

Wanneer zoekmachines een Dofollow-link tegenkomen, zullen ze de link volgen en linkwaarde toekennen aan de gelinkte pagina. Deze linkwaarde, ook bekend als linkjuice, kan bijdragen aan de autoriteit en rangschikking van de gelinkte pagina in zoekresultaten.

Waarom is een Dofollow-link belangrijk voor SEO?

Een Dofollow-link is belangrijk voor SEO om verschillende redenen:

1. Linkopbouw en autoriteit: Dofollow-links spelen een essentiële rol bij het opbouwen van links en het vergroten van de autoriteit van een website. Wanneer andere websites Dofollow-links naar jouw site plaatsen, wordt linkwaarde doorgegeven, waardoor je site een hogere autoriteit kan krijgen en beter kan presteren in zoekresultaten.

2. Verwijzingsverkeer: Dofollow-links kunnen ook leiden tot verkeer van andere websites naar jouw site. Wanneer gebruikers op een Dofollow-link klikken, worden ze doorverwezen naar jouw website, wat kan resulteren in meer bezoekers en potentiële klanten.

3. Samenwerking en partnerships: Dofollow-links worden vaak gebruikt in samenwerkingsverbanden, gastblogs en influencermarketing. Door Dofollow-links te delen met betrouwbare en relevante websites, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten en waardevolle relaties opbouwen in hun branche.

Door het verkrijgen van Dofollow-links van hoogwaardige en relevante bronnen kan de linkwaarde en zichtbaarheid van de site worden vergroot. Het strategisch gebruik van Dofollow-links als onderdeel van een uitgebalanceerde linkbuildingstrategie kan positieve effecten hebben op de SEO-prestaties en het succes van een website.

Kennisbank