E-commerce
marketing.

In een wereld waarin een groot deel online afspeelt, is e-commerce marketing een onmisbaar onderdeel. Jij hebt een website, dus je wilt naamsbekendheid. Evenzo belangrijk, je wilt je online verkopen vergroten. Nogal logisch dat jij je in de wereld van e-commerce marketing verdiept. Hoe dit voor jou het beste werkt en hoe je dit inzet, hangt af van jouw doelstellingen. Het goede nieuws, wij kunnen je daarbij helpen.

 

Wist je dat

  • Een strategisch online marketing plan onnodige online marketing kosten voorkomt?
  • Een strategisch online marketing plan ook een uitgebreide concurrenten analyse bevat?
  • Een strategisch online marketing plan voor zowel kleine webshops als grote internationale spelers van toepassing is?

WAT IS

E-COMMERCE MARKETING?

E-commerce marketing moet je niet verwarren met e-marketing. De nuance zit op de verkoop van producten en/of diensten. Bij e-commerce marketing is alles gericht op het online verkopen. Terwijl bij e-marketing de communicatie online plaatsvindt, maar de verkopen niet. E-commerce marketing is de verzamelterm van alle strategieën, tactieken en acties die worden gebruikt om de online verkopen te vergroten en het merk te promoten. De variatie is te onderscheiden in de verschillende kanalen en de technieken:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Zoekmachine adverteren (SEA)
  • Social media marketing
  • Email marketing
E-commerce zet je in om enerzijds een online aanwezigheid op te bouwen en anderzijds om gerichte bezoekers naar jouw website te trekken. Met het doel om deze als loyale klanten bij jouw organisatie aan te trekken.

HOE ZIET E-COMMERCE MARKETING ERUIT

BIJ MVH MEDIA?

Iedere organisatie is uniek en heeft een bepaald doel voor ogen. Een stip op de horizon. Met zoveel concurrentie en een snel veranderende online wereld, is het zoeken naar de juiste weg. Daar heb je zelf helaas niet alle tijd voor en zelfs als je die wel hebt, ontbreekt het mogelijk aan de kennis. Bij MvH Media hebben wij de juiste specialisten die de weg kennen in het land van online marketing.

Om jouw e-commerce strategie tot een passende jas te maken, helpen we jou bij MvH Media van begin tot eind, bij het ontbrekende puzzelstukje of bij een check van jouw huidige vertrekpunt. Kortom, we passen ons aan jouw wensen aan. We hebben verschillende specialisten die jou kunnen helpen bij wat voor jullie organisatie nodig is.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een beter vindbare website dankzij geoptimaliseerde content? Met deze strategie voor lange termijn helpen onze SEO-specialisten jou om organische bezoekers te trekken.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Gericht verkeer voor korte termijn naar de website trekken? De betaalde advertentiecampagnes met Google Ads en Bing Ads helpen jou om tegen betaling beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten.

Social media marketing

Jouw merk promoten, jouw doelgroep bereiken en betrokkenheid opbouwen? En tegelijkertijd de verkopen stimuleren? Daarvoor zet je social media op een natuurlijke en effectieve manier in.

Email marketing

De digitale brief, laagdrempelig en super effectief. Dankzij gepersonaliseerde e-mails heb jij een directe communicatie met jouw (potentiële) klanten. Om te informeren, te promoten en te stimuleren.

E-COMMERCE

UITBESTEDEN

Het kan zo verleidelijk zijn om e-commerce helemaal zelf aan te pakken en uit te voeren. Het is een continu proces dat vraagt om tijd, ervaring en kennis. Dus wil je jouw strategie serieus neerzetten, dan is het slim om hiervoor eens te kijken naar de mogelijkheden met onze specialisten.

We zijn jouw partner en luisteren naar jullie wensen. Wij zorgen ervoor dat jij tijd bespaart. Wij brengen expertise, kennis, ervaring en de juiste tools mee aan tafel. Groeit of krimpt jouw onderneming? Dat schalen wij op of af. Jij profiteert van effectieve e-commerce strategieën terwijl online business de ene doelstelling na de andere behaalt.

Kennisbank