Pinterest
marketing.

Pinterest is een geweldig kanaal voor het opdoen van inspiratie. Met maandelijks ruim 250 miljoen actieve gebruikers, kun je hier als bedrijf goed zichtbaar zijn. In Nederland zijn het aantal Pinterest gebruikers gestegen naar ruim 3,5 miljoen. Leuk feitje om te weten: het gros van de Pinterest-gebruikers is vrouw (70%). 

Maar wat is het social media kanaal Pinterest precies? Pinterest is als het ware een groot online prikbord. Hierop worden ideeën, recepten, foto’s en producten gedeeld. Deze ‘’pins’’ kun je verzamelen door ze leuk te vinden en te bewaren. Zo kun je diverse prikborden maken met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld een bord met afbeeldingen van mooie tuinen en eentje met lekkere bakrecepten. 

Waarom is Pinterest zo interessant voor jou als bedrijf? Ben je op zoek naar een mooie jurk, een recept of een bloemstuk? Dan geeft Pinterest je meteen relevante pins. Pinterest werkt als een visuele zoekmachine. Met het gebruik van advertenties in Pinterest kom je vroeg in de customer journey in beeld bij de juiste doelgroep. Daarnaast geeft 93% van actieve pinners aan Pinterest te gebruiken voor het plannen van aankopen. 83% van de pinners heeft iets gekocht nadat ze een pin van het merk hebben gezien. Adverteren via Pinterest is een geweldige manier om efficiënt en goedkoop bezoekers te trekken naar jouw website. 

De voordelen

  • Groot bereik en gerichte targeting opties
  • Vergroot het verkeer naar je website
  • Vroegtijdig visueel in beeld bij klant
  • Vergroten van naamsbekendheid door je merk of product te promoten
  • Weinig concurrentie
  • Relatief lage kosten

Pinterest uitbesteden

Opzetten en evalueren

Door het uitbesteden van Pinterest ga je met ons team aan de slag om de beste content te creëren. Ga van tevoren na waarmee je mensen kan inspireren op Pinterest. Zo kunnen we meteen aan de slag met een goede Pinterest strategie. Voor zowel organische plaatsingen op je Pinterest account als het adverteren op Pinterest, ben je bij ons aan het juiste adres. 

Naast Pinterest marketing helpen we je ook graag met kanalen zoals Instagram marketing, Twitter marketing en Snapchat marketing.

SOCIAL MEDIA MARKETING

TIJDLIJN.

Het socialmedia-landschap is continu aan het veranderen. Iedere dag zijn er nieuwe ontwikkelingen. Van Instagram, Pinterest en ephemeral content tot Reels en podcasts. Wij zetten deze versnelling voor jou in een overzicht, zodat je altijd up-to-date bent.

Pinterest Marketingbureau

MvH Media

Met Pinterest kun je een groot bereik creëren, en een specifieke doelgroep targeten. Laat onze specialisten jou helpen met het bepalen van jouw doelstellingen en het opzetten van Pinterest marketing. 

Meer actief worden op social media? Wij helpen je graag bij het opzetten van je social media marketing. Laat aan onze marketing specialisten weten wat jouw streven is en wij gaan aan de slag om dit gewenste resultaat te bereiken.

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
  • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?