Pinterest
marketing.

Pinterest is een geweldig kanaal voor het opdoen van inspiratie. Met maandelijks ruim 400 miljoen actieve gebruikers, kun je hier als bedrijf goed zichtbaar zijn. In Nederland zijn het aantal Pinterest gebruikers gestegen naar ruim 3,5 miljoen. Leuk feitje om te weten: het gros van de Pinterest-gebruikers is vrouw (70%). 

Maar wat is het social media kanaal Pinterest precies? Pinterest is als het ware een groot online prikbord. Hierop worden ideeën, recepten, foto’s en producten gedeeld. Deze ‘’pins’’ kun je verzamelen door ze leuk te vinden en te bewaren. Zo kun je diverse prikborden maken met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld een bord met afbeeldingen van mooie tuinen en eentje met lekkere bakrecepten. 

Waarom is Pinterest zo interessant voor jou als bedrijf? Ben je op zoek naar een mooie jurk, een recept of een bloemstuk? Dan geeft Pinterest je meteen relevante pins. Pinterest werkt als een visuele zoekmachine. Met het gebruik van advertenties in Pinterest kom je vroeg in de customer journey in beeld bij de juiste doelgroep. Daarnaast geeft 93% van actieve pinners aan Pinterest te gebruiken voor het plannen van aankopen. 83% van de pinners heeft iets gekocht nadat ze een pin van het merk hebben gezien. Adverteren via Pinterest is een geweldige manier om efficiënt en goedkoop bezoekers te trekken naar jouw website. 

Naast Pinterest marketing helpen we je ook graag met kanalen zoals Instagram marketing, Twitter marketing en Snapchat marketing.

De voordelen

 • Groot bereik en gerichte targeting opties
 • Vergroot het verkeer naar je website
 • Vroegtijdig visueel in beeld bij klant
 • Vergroten van naamsbekendheid door je merk of product te promoten
 • Weinig concurrentie
 • Relatief lage kosten

Wat is Pinterest marketing?

Pinterest Marketing is een term die steeds vaker opduikt in de wereld van online marketing. Maar wat is het eigenlijk? Op het platform delen gebruikers hun interesses en inspiratie in de vorm van visuele content, oftewel pins. Met Pinterest Marketing kun je als bedrijf deze pins inzetten om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Door pins te maken die aansluiten bij de interesses van jouw doelgroep en deze vervolgens te promoten, vergroot je de zichtbaarheid van jouw merk en trek je meer potentiële klanten naar jouw website.

Maar Pinterest Marketing gaat verder dan alleen het maken en promoten van pins. Door slim gebruik te maken van keywords en hashtags, kun je ervoor zorgen dat jouw pins beter gevonden worden door gebruikers die op zoek zijn naar specifieke onderwerpen. Ook kun je met Pinterest Analytics de resultaten van jouw campagnes meten en optimaliseren voor nog betere resultaten.

Pinterest is een platform dat zich richt op visuele content, zoals afbeeldingen en video’s. Dit betekent dat het gebruik van aantrekkelijke en hoogwaardige visuals essentieel is om op te vallen en de aandacht van je doelgroep te trekken. Door het gebruik van visuals kun je niet alleen je merk op een creatieve manier presenteren, maar ook je producten of diensten op een aantrekkelijke manier tonen.
 
Met de juiste visuals kun je de interesse wekken van potentiële klanten en hen aanmoedigen om meer te weten te komen over je merk of producten. Bovendien kunnen visuals bijdragen aan het versterken van je merkidentiteit en het opbouwen van merkloyaliteit bij je doelgroep.
 
Het is belangrijk om te onthouden dat visuals niet alleen aantrekkelijk moeten zijn, maar ook relevant en informatief. Zorg ervoor dat je foto’s en video’s de boodschap van je merk overbrengen en je doelgroep aanspreken. Door het combineren van creatieve visuals en waardevolle content kun je een sterke Pinterest marketingstrategie ontwikkelen die je bedrijf kan helpen groeien.

De voordelen van Pinterest marketing

Pinterest implementeren in je marketing strategie levert verschillende voordelen op voor je bedrijf, merkbekendheid en positionering. We vertellen je hier graag onderstaand meer over.

Het vergroten van jouw online aanwezigheid

Pinterest is een geweldig hulpmiddel om de online aanwezigheid van jouw bedrijf te vergroten. Door pins te delen die linken naar jouw website, kun je meer bezoekers aantrekken en jouw websiteverkeer vergroten. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer conversies en verkopen.

Verbeteren van jouw SEO

Pinterest is niet alleen een platform voor sociale media, maar ook een zoekmachine. Door het gebruik van zoekwoorden en hashtags op jouw pins, kun je de zichtbaarheid van jouw bedrijf verbeteren en jouw SEO-strategie versterken. Dit kan jouw bedrijf helpen om hoger te ranken in zoekmachines en zo meer verkeer naar jouw website te genereren.

Het vergroten van jouw doelgroep

Pinterest heeft zoals eerder vermeld meer dan 400 miljoen actieve gebruikers en biedt dus een enorm potentieel om jouw doelgroep te bereiken. Door middel van gerichte advertenties en het delen van content die aantrekkelijk is voor jouw doelgroep, kun je jouw merkbekendheid vergroten en meer klanten werven.

Het opbouwen van merkloyaliteit

Door jouw bedrijf en merk te promoten op Pinterest, kun je een sterke band opbouwen met jouw klanten. Door middel van interactieve pins en het delen van waardevolle informatie, kunnen klanten jouw bedrijf als betrouwbaar en waardevol beschouwen en zullen ze eerder geneigd zijn om bij jou te kopen in plaats van bij jouw concurrenten.

Het verhogen van verkopen

Pinterest kan een effectief hulpmiddel zijn om jouw verkopen te verhogen. Door het plaatsen van aantrekkelijke en informatieve pins die linken naar jouw website, kunnen potentiële klanten geïnspireerd worden om te kopen. Dit kan jouw conversieratio’s verhogen en uiteindelijk leiden tot meer verkopen.

Het meten van jouw succes

Pinterest biedt uitgebreide analyse- en tracking tools waarmee je kunt zien hoe jouw content presteert en hoe jouw doelgroep reageert. Hierdoor kun je jouw strategie bijstellen en jouw prestaties verbeteren.

Het opbouwen van een community

Door interessante en relevante pins te delen en te reageren op opmerkingen en feedback van gebruikers, kun jij een community opbouwen rondom jouw bedrijf. Dit kan zorgen voor meer betrokkenheid en loyaliteit onder jouw volgers. Het opbouwen van een community kan ook waardevolle inzichten opleveren over de behoeften en interesses van jouw doelgroep, wat jou kan helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Bovendien kan een actieve en betrokken community zorgen voor gratis mond-tot-mondreclame en positieve reviews, wat kan bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.

SOCIAL MEDIA MARKETING

TIJDLIJN.

Het socialmedia-landschap is continu aan het veranderen. Iedere dag zijn er nieuwe ontwikkelingen. Van Instagram, Pinterest en ephemeral content tot Reels en podcasts. Wij zetten deze versnelling voor jou in een overzicht, zodat je altijd up-to-date bent.

Pinterest marketing vs. andere social media

Pinterest is niet zomaar een social media platform, het is een visuele zoekmachine en dat biedt unieke voordelen ten opzichte van andere social media.

Een van de grootste voordelen van Pinterest is dat het gericht is op inspiratie en ontdekking. Gebruikers zoeken naar ideeën en inspiratie voor projecten en aankopen, en als jouw bedrijf producten of diensten aanbiedt die aansluiten bij deze zoekopdrachten, kun je hierop inspelen met je Pinterest marketing. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je website en uiteindelijk tot meer conversies.

Een ander voordeel van Pinterest is dat de content die je deelt langer relevant blijft dan bijvoorbeeld op Facebook of Instagram. Pins kunnen maanden of zelfs jaren later nog steeds relevant zijn voor gebruikers die naar specifieke ideeën of producten zoeken.

En last but not least: op Pinterest is er minder concurrentie dan op andere social media. Dit komt doordat veel bedrijven zich nog niet volledig richten op Pinterest marketing. Hier ligt dus een kans voor jouw bedrijf om je te onderscheiden en je doelgroep te bereiken.

Een Pinterest marketing strategie opzetten

Een Pinterest marketing strategie opzetten kan veel voordelen opleveren voor jouw bedrijf. Het is belangrijk om te beginnen met het stellen van duidelijke doelen en het bepalen van jouw doelgroep. Vervolgens kun je relevante content maken en deze op een strategische manier op jouw Pinterest account delen. Vergeet niet om regelmatig te posten en interactie te hebben met jouw volgers om zo een betrokken community op te bouwen. Daarnaast is het ook belangrijk om te meten en te analyseren wat wel en niet werkt, zodat je jouw strategie indien nodig kunt aanpassen. Een goede Pinterest marketing strategie kan leiden tot meer verkeer naar jouw website, een grotere naamsbekendheid en uiteindelijk meer conversies. Door tijd en aandacht te besteden aan jouw Pinterest account en het opzetten van een doordachte strategie, kun je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Wie is jouw ideale klant?

Om een succesvolle Pinterest marketing strategie op te zetten, is het belangrijk om te weten wie jouw ideale klant is. Door te begrijpen wie jouw doelgroep is en wat hun interesses en behoeften zijn, kun je gerichter content creëren en promoten op Pinterest.

Een manier om meer inzicht te krijgen in jouw ideale klant is door een buyer persona te creëren. Dit is een gedetailleerd profiel van jouw ideale klant, gebaseerd op demografische gegevens, interesses, gedrag en motivaties. Door te kijken naar de demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht, inkomen en locatie, kun je een beter beeld krijgen van wie jouw klanten zijn en waar ze zich bevinden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de interesses en behoeften van jouw klanten. Waar zijn ze naar op zoek en welke oplossingen bieden jouw product en/of dienst aan hen? Dit kun je achterhalen door bijvoorbeeld feedback te vragen via enquêtes, social media of klantenservice gesprekken.

Als je eenmaal een goed beeld hebt van jouw ideale klant, kun je gerichter content creëren en promoten op Pinterest.

Hoe maak je de perfecte pin?

Als je op Pinterest wilt opvallen, is het belangrijk dat je pins er uit springen. Maar hoe maak je de perfecte pin? Het begint allemaal met de afbeelding. Zorg ervoor dat de afbeelding duidelijk en van hoge kwaliteit is. Een goede afbeelding trekt de aandacht en zorgt ervoor dat mensen jouw pin willen bekijken.Daarnaast is het belangrijk om de juiste tekst te gebruiken. De tekst moet duidelijk en beknopt zijn en de boodschap van jouw pin overbrengen. Gebruik zoekwoorden in de tekst om ervoor te zorgen dat jouw pin wordt gevonden wanneer mensen op zoek zijn naar gerelateerde onderwerpen. Vergeet niet om een ​​aantrekkelijke titel toe te voegen! De titel moet nieuwsgierigheid opwekken en mensen aanmoedigen om op jouw pin te klikken. Gebruik ook hier zoekwoorden om de titel te optimaliseren voor zoekmachines.

Naast de kwaliteit van de pin zelf zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee dient te houden om het meest uit je pin te halen.

 • Je mag maximaal 15 a 25 pins plaatsen. (ons advies maximaal 10)
 • 1 pin mag maximaal 1 keer per jaar op je bord.
 • 1 pin mag maximaal op 10 verschillende borden worden geplaatst.
 • Spreid je pins. Gebruik verschillende onderwerpen op verschillende borden.

Als je deze elementen combineert, heb je de perfecte pin gemaakt. Zorg er tot slot voor dat de pin linkt naar de juiste pagina op jouw website, zodat mensen meer kunnen lezen over het onderwerp dat je presenteert.

Tips en Tricks voor succesvolle Pinterest marketing

Als je eenmaal weet wat Pinterest marketing is en waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf, wil je natuurlijk ook weten hoe je het succesvol kunt inzetten. We geven je graag enkele tips en tricks om je op weg te helpen:

 • Maak gebruik van Pinterest SEO: Net als bij zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk om zoekwoorden in je Pinterest-borden en -beschrijvingen te gebruiken om je vindbaarheid te vergroten.
 • Kies de juiste beelden: Zorg ervoor dat je afbeeldingen relevant zijn voor je doelgroep en dat ze van hoge kwaliteit zijn. Visuele content is tenslotte de kern van Pinterest.
 • Creëer aantrekkelijke pins: Zorg ervoor dat je pins opvallen tussen de rest van de pins op Pinterest. Gebruik opvallende kleuren en voeg tekst toe aan je afbeelding om de aandacht te trekken.
 • Gebruik rich pins: Met rich pins kun je extra informatie toevoegen aan je pins, zoals prijzen, beschikbaarheid van producten en links naar je website.
 • Wees actief op Pinterest: Pin regelmatig nieuwe content en volg andere accounts in jouw branche. Dit vergroot je bereik en de kans dat anderen jouw pins repinnen.
 • Keep it clean: Zet niet te veel op één foto.Pinterest wordt vaak gebruikt op mobiel of tablet. Houd hier rekening mee en zoom in op details.
  Resolutie: Het platform is meer gericht op mobiel, daarom is het beter om verticale foto’s te plaatsen. Horizontale foto’s vallen namelijk minder op.

Met deze tips en tricks ben je al goed op weg om succesvolle Pinterest marketing toe te passen. Onthoud dat Pinterest een continu evoluerend platform is, dus blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en pas je strategie waar nodig aan.

Het algoritme van Pinterest

Als je succesvol wilt zijn op Pinterest, is het belangrijk om het algoritme van het platform te begrijpen. Dit algoritme bepaalt namelijk welke pins aan gebruikers worden getoond en in welke volgorde. Het algoritme van Pinterest is ontworpen om gebruikers de meest relevante en nuttige content te laten zien, dus als je wilt dat jouw pins worden gezien, is het belangrijk om deze principes in gedachten te houden.

Een van de belangrijkste factoren die het algoritme van Pinterest bepaalt, is de kwaliteit van de pin. Pinterest kijkt naar factoren zoals de relevantie van de pin voor de zoekopdracht, de kwaliteit van de afbeelding en de betrouwbaarheid van de bron van de pin. Zorg er dus voor dat je afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt en dat je website betrouwbaarheid uitstraalt. Verder is betrokkenheid belangrijk bij je pins. Hoe meer mensen je pins opslaan, delen en leuk vinden, hoe hoger je pins zullen verschijnen in de zoekresultaten en bij aanbevelingen. Het is daarom belangrijk om content te maken die gebruikers aanspreekt en inspireert om je pins te delen.
Naast de kwaliteit van de pin en de betrokkenheid, kijkt het algoritme van Pinterest ook naar de relevantie van de pin voor de zoekopdracht. Zorg er dus voor dat je pins goed zijn geoptimaliseerd voor de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.
Een andere factor waar het algoritme van Pinterest rekening mee houdt, is de frequentie en consistentie van je pins. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen en ervoor te zorgen dat deze content aansluit bij je merk en je doelgroep. Plan daarom vooruit en zorg voor een consistent schema van het plaatsen van nieuwe pins.
Tot slot, Pinterest beloont ook gebruikers die het platform actief gebruiken en betrokken zijn bij de community. Zorg er dus voor dat je niet alleen pins plaatst, maar ook tijd besteedt aan het verkennen van het platform en het delen van content van anderen.

Door het begrijpen van deze factoren en het strategisch optimaliseren van je pins voor het algoritme van Pinterest, kun je ervoor zorgen dat je pins worden gezien door een breder publiek en kun je het meeste halen uit je Pinterest marketing strategie.

Organisch inzetten van Pinterest

Als eigenaar of werknemer met beslissingsbevoegdheid van een bedrijf met een website, ben je vast bekend met SEO en het belang van zoekwoorden voor je website. Maar wist je dat zoekwoorden ook van groot belang zijn voor Pinterest marketing? Pinterest is namelijk ook een zoekmachine, waar gebruikers zoeken naar inspiratie en ideeën. Door organisch slim in te zetten op je Pinterest-profiel en bij je pins, vergroot je de kans dat jouw content gevonden wordt door potentiële klanten.

Zoekwoorden

Het is belangrijk om je zoekwoorden zorgvuldig te kiezen en ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor je bedrijf en de bijbehorende content op Pinterest. Denk bijvoorbeeld aan productnamen, merknamen, en relevante termen die verband houden met jouw niche en doelgroep. Maar overdrijf niet met het plaatsen van zoekwoorden, dit kan namelijk juist een negatieve invloed hebben op je Pinterest-profiel. Zorg dat je zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt in je beschrijvingen en tags.

Door zoekwoorden tactisch in te zetten op Pinterest, vergroot je niet alleen de vindbaarheid van je content, maar verbeter je ook de SEO van je website. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het optimaliseren van je Pinterest-profiel met relevante zoekwoorden!

Borden

Borden zijn een erg belangrijk element van Pinterest. Het zijn verzamelingen van pins die gericht zijn op een specifiek onderwerp.Door je borden op Pinterest op de juiste manier in te zetten en te structureren heb je een krachtige tool om je merk te presenteren en een bredere doelgroep te bereiken. Onderstaand leggen we je een aantal manieren uit om de borden effectief in te zetten:

 • Houd het relevant: Zorg dat jouw borden gerelateerd zijn aan jouw bedrijf en jouw doelgroep. Richt je op onderwerpen die passen bij jouw merk en die jouw doelgroep interessant vinden.
 • Kies de juiste naam: Geef jouw bord een pakkende, beschrijvende naam die laat zien waar het over gaat. Dit helpt gebruikers om jouw bord te vinden en te begrijpen waar het over gaat.
 • Maak gebruik van beschrijvingen: Voeg een beschrijving toe aan jouw bord om het nog duidelijker te maken waar het over gaat en om meer informatie te geven over jouw bedrijf en producten.
 • Houd de volgorde logisch: Orden jouw pins op een logische manier zodat gebruikers gemakkelijk door jouw bord kunnen navigeren en het onderwerp kunnen begrijpen.
 • Varieer in pins: Voeg verschillende soorten pins toe aan jouw bord, zoals afbeeldingen, video’s en infographics. Dit houdt jouw bord interessant en divers.
 • Promoot jouw borden: Promoot jouw borden op jouw website en andere social media kanalen om meer volgers te krijgen. Dit zal jouw merk en jouw bereik vergroten op Pinterest.

Frequentie en timing van pinnen

Als je actief Pinterest in wilt zetten binnen je marketingstrategie, dan is het belangrijk om regelmatig te pinnen. Maar hoe vaak moet je precies pinnen om het maximale uit je account te halen? Dat verschilt per bedrijf en doelgroep, maar over het algemeen wordt aangeraden om minimaal 3 keer per week te pinnen. Dit zorgt ervoor dat je constant zichtbaar bent voor je volgers en dat je account actief blijft.

Naast de frequentie van het pinnen is ook de timing belangrijk. Op welke tijdstippen bereik je de meeste mensen? Ook dat is afhankelijk van je doelgroep en het type content dat je pint. Over het algemeen zijn de avonduren en het weekend populaire momenten om op Pinterest te scrollen. Experimenteer dus met verschillende tijdstippen en kijk wat het beste werkt voor jouw account.

Het gebruik van hashtags

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel van Pinterest marketing. Met hashtags kun je namelijk ervoor zorgen dat jouw pins beter gevonden worden door potentiële klanten. Maar hoe werken hashtags op Pinterest nu precies en hoe gebruik je ze op de juiste manier?

Binnen Pinterest worden hashtags gebruikt als zoekwoorden. Wanneer iemand zoekt naar een bepaald onderwerp, dan kan Pinterest door middel van hashtags relevante pins laten zien die aan dat onderwerp gerelateerd zijn. Daarom is het aan te raden om relevante hashtags toe te voegen aan jouw pins, zodat ze beter gevonden kunnen worden door mensen die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

Een veelvoorkomende fout bij het gebruik van hashtags is dat er te veel of juist te weinig hashtags worden toegevoegd. Het is belangrijk om een goede balans te vinden. Voeg niet te veel hashtags toe, want dit kan als spam voorkomen en ervoor zorgen dat jouw pins minder snel getoond worden. Maar voeg ook niet te weinig hashtags toe, want dan is de kans dat jouw pins gevonden worden een stuk kleiner.

Daarnaast is het aan te raden om specifieke hashtags te gebruiken in plaats van algemene hashtags. Met specifieke hashtags kun je jouw doelgroep veel gerichter bereiken en ervoor zorgen dat jouw pins bij de juiste mensen terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan hashtags zoals #duurzaamleven of #receptenvoordinner.

Het gebruik van hashtags op Pinterest kan bijdragen aan een hogere betrokkenheid van je pins. Pins met hashtags krijgen gemiddeld genomen meer interacties dan pins zonder hashtags. Zorg er dus voor dat je op de juiste manier hashtags toevoegt aan jouw pins, zodat je het meeste uit jouw Pinterest marketing haalt.

Kortom, hashtags zijn een belangrijk onderdeel van Pinterest marketing. Door het gebruik van relevante en specifieke hashtags kun je ervoor zorgen dat jouw pins beter gevonden worden door potentiële klanten en kan het bijdragen aan een hogere betrokkenheid van jouw pins. Maar let wel op dat je niet te veel of te weinig hashtags gebruikt.

Samenwerkingen met invloedrijke pinners

Een effectieve manier om meer bereik te krijgen op Pinterest, is door samen te werken met invloedrijke pinners. Dit zijn Pinterest-gebruikers met een groot aantal volgers die jouw producten of diensten kunnen promoten. Zo bereik je een groter publiek en vergroot je de kans op meer volgers en conversies.

Hoe vind je nu de juiste invloedrijke pinners? Ga op zoek naar accounts die aansluiten bij jouw doelgroep en neem contact op met de eigenaar van het account. Leg uit waarom je graag wilt samenwerken en wat je te bieden hebt. Vergeet niet om een duidelijke call-to-action toe te voegen, bijvoorbeeld een kortingscode voor hun volgers.

Meten is weten

Om het succes van je Pinterest marketing strategie te meten en te verbeteren, is het essentieel om gebruik te maken van analytics. Pinterest biedt zelf een uitgebreide analytics tool aan waarmee je kunt zien hoe je account presteert. Zo kun je onder andere zien hoeveel impressies en clicks je pins hebben gekregen, welke pins het meest populair zijn en wat de demografie is van je volgers.

Een andere manier om jouw resultaten te meten, is door gebruik te maken van externe analyse-tools. Deze tools bieden vaak meer gedetailleerde informatie over jouw Pinterest-activiteit, zoals de betrokkenheid van jouw volgers en het aantal repins van jouw pins. Populaire analyse-tools zijn bijvoorbeeld Google Analytics en Tailwind.

Op basis van deze informatie kun je je Pinterest strategie aanpassen en optimaliseren. Bijvoorbeeld door meer te pinnen in bepaalde categorieën die populair zijn onder je doelgroep, of door meer pins te maken die aansluiten bij de interesses van je volgers.

Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest werkt op een vergelijkbare manier als adverteren op andere sociale media platforms. Bedrijven kunnen pins maken en deze promoten aan een specifieke doelgroep. Er zijn verschillende soorten advertenties beschikbaar, elk met hun eigen doel en mogelijkheden.

Promoted Pins

Met Promoted Pins kun je je pins op strategische plaatsen weergeven in de zoekresultaten en in de feeds van gebruikers die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Door te adverteren met Promoted Pins kun je je doelgroep nauwkeuriger targeten en je marketinginspanningen beter afstemmen op de interesses van je potentiële klanten.

Het proces van het maken van een Promoted Pin is eenvoudig. Je kiest een pin die je wilt promoten, selecteert je doelgroep en bepaalt hoeveel je wilt uitgeven. Vervolgens wordt je pin weergegeven aan gebruikers die aan je doelgroepcriteria voldoen. Het mooie van Promoted Pins is dat je alleen betaalt wanneer gebruikers op je pin klikken of deze opslaan, dus je kunt je budget effectief beheren en ervoor zorgen dat je het meeste uit je advertentie-uitgaven haalt.

Promoted Video Pins

Met deze betaalde advertenties kun je video’s promoten die je doelgroep zullen inspireren, informeren en vermaken. Promoted Video Pins worden op dezelfde manier weergegeven als gewone Pins, maar hebben een ‘promoted’ label en verschijnen op verschillende plaatsen op de Pinterest-feed. Het mooie van Promoted Video Pins is dat ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook de betrokkenheid van je doelgroep vergroten. Video’s hebben de kracht om op een unieke manier een verhaal te vertellen over je product of dienst. Ze worden automatisch afgespeeld en kunnen een effectieve manier zijn om de aandacht van gebruikers te trekken.

Carrousel Pins

Carrousel Pins zijn een geweldige manier om verschillende producten of afbeeldingen in één enkele pin te tonen. Het is een interactieve manier om je doelgroep te betrekken en hen te laten kennismaken met meerdere aspecten van je merk in één pin. Met een Carrousel Pin kun je maximaal 5 afbeeldingen of video’s weergeven en elke afbeelding of video kan een eigen link hebben die leidt naar verschillende bestemmingspagina’s op je website. Dit is een fantastische manier om verschillende producten te promoten of om verschillende functies van één product te demonstreren. Je kunt het ook gebruiken om je merkverhaal te vertellen door middel van verschillende afbeeldingen die op elkaar aansluiten.

App Pins

App Pins zijn pins die gebruikers direct doorverwijzen naar een app in de App Store of Google Play. Dit soort pins zijn ideaal voor bedrijven die hun mobiele app willen promoten en gebruikers willen aanmoedigen om hun app te downloaden en te gebruiken.

Als je een app pin maakt, kun je een aantrekkelijke afbeelding kiezen die de gebruikers interesseert en hun aandacht trekt. Wanneer gebruikers op deze pin klikken, worden ze direct doorgestuurd naar de App Store of Google Play, waar ze de app kunnen downloaden. App Pins zijn beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Adverteren met App Pins kan zeer effectief zijn, vooral omdat Pinterest voornamelijk op mobiele apparaten wordt gebruikt. Door App Pins te gebruiken, kunnen bedrijven de gebruikerservaring op Pinterest naadloos laten overgaan naar hun mobiele app en meer downloads en conversies genereren.

Pinterest: Do’s en Don'ts

Het platform biedt veel mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien en naamsbekendheid te vergroten, maar het is belangrijk om enkele do’s en don’ts in gedachten te houden bij het gebruik van Pinterest voor marketingdoeleinden.

Do: Gebruik visueel aantrekkelijke afbeeldingen en video’s om je producten en diensten te presenteren
Don’t: Plaats geen afbeeldingen van lage kwaliteit of met watermerken
Do: Gebruik relevante zoekwoorden en hashtags om je pins vindbaar te maken voor potentiële klanten
Don’t: Overspoel je volgers niet met te veel pins in korte tijd
Do: Maak borden aan die passen bij je merk en doelgroep en organiseer je pins op een logische manier
Don’t: Gebruik geen irrelevante zoekwoorden of hashtags om je pins op te laten vallen
Do: Blijf actief en post regelmatig om de betrokkenheid van je volgers te vergroten
Don’t: Kopieer geen content van anderen, maar creëer je eigen unieke pins en borden

Promoted Pins

Met Promoted Pins kun je je pins op strategische plaatsen weergeven in de zoekresultaten en in de feeds van gebruikers die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Door te adverteren met Promoted Pins kun je je doelgroep nauwkeuriger targeten en je marketinginspanningen beter afstemmen op de interesses van je potentiële klanten.

Het proces van het maken van een Promoted Pin is eenvoudig. Je kiest een pin die je wilt promoten, selecteert je doelgroep en bepaalt hoeveel je wilt uitgeven. Vervolgens wordt je pin weergegeven aan gebruikers die aan je doelgroepcriteria voldoen. Het mooie van Promoted Pins is dat je alleen betaalt wanneer gebruikers op je pin klikken of deze opslaan, dus je kunt je budget effectief beheren en ervoor zorgen dat je het meeste uit je advertentie-uitgaven haalt.

Promoted Video Pins

Met deze betaalde advertenties kun je video’s promoten die je doelgroep zullen inspireren, informeren en vermaken. Promoted Video Pins worden op dezelfde manier weergegeven als gewone Pins, maar hebben een ‘promoted’ label en verschijnen op verschillende plaatsen op de Pinterest-feed. Het mooie van Promoted Video Pins is dat ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook de betrokkenheid van je doelgroep vergroten. Video’s hebben de kracht om op een unieke manier een verhaal te vertellen over je product of dienst. Ze worden automatisch afgespeeld en kunnen een effectieve manier zijn om de aandacht van gebruikers te trekken.

Carrousel Pins

Carrousel Pins zijn een geweldige manier om verschillende producten of afbeeldingen in één enkele pin te tonen. Het is een interactieve manier om je doelgroep te betrekken en hen te laten kennismaken met meerdere aspecten van je merk in één pin. Met een Carrousel Pin kun je maximaal 5 afbeeldingen of video’s weergeven en elke afbeelding of video kan een eigen link hebben die leidt naar verschillende bestemmingspagina’s op je website. Dit is een fantastische manier om verschillende producten te promoten of om verschillende functies van één product te demonstreren. Je kunt het ook gebruiken om je merkverhaal te vertellen door middel van verschillende afbeeldingen die op elkaar aansluiten.

App Pins

App Pins zijn pins die gebruikers direct doorverwijzen naar een app in de App Store of Google Play. Dit soort pins zijn ideaal voor bedrijven die hun mobiele app willen promoten en gebruikers willen aanmoedigen om hun app te downloaden en te gebruiken.

Als je een app pin maakt, kun je een aantrekkelijke afbeelding kiezen die de gebruikers interesseert en hun aandacht trekt. Wanneer gebruikers op deze pin klikken, worden ze direct doorgestuurd naar de App Store of Google Play, waar ze de app kunnen downloaden. App Pins zijn beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Adverteren met App Pins kan zeer effectief zijn, vooral omdat Pinterest voornamelijk op mobiele apparaten wordt gebruikt. Door App Pins te gebruiken, kunnen bedrijven de gebruikerservaring op Pinterest naadloos laten overgaan naar hun mobiele app en meer downloads en conversies genereren.

Future proof Pinterest

Pinterest is een platform dat voortdurend evolueert en verandert, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Een van de belangrijkste trends van dit moment is het gebruik van video’s op Pinterest. Video’s zijn een geweldige manier om de aandacht van je doelgroep te trekken en meer interactie te krijgen met je pins. Bovendien is Pinterest recentelijk begonnen met het promoten van video’s in de zoekresultaten, wat betekent dat je video’s hoger in de zoekresultaten kunnen verschijnen dan foto’s.

Een andere belangrijke trend is het gebruik van authentieke en gepersonaliseerde content. Mensen zijn op zoek naar inspiratie en willen zich verbonden voelen met de merken waarmee ze in contact komen. Door je content meer authentiek en persoonlijk te maken, kun je meer betrokkenheid en vertrouwen opbouwen bij je doelgroep.

Daarnaast wordt duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker voor consumenten, en dat geldt ook voor Pinterest-gebruikers. Het is daarom slim om pins te maken die aansluiten bij deze trend, zoals pins over duurzame producten, gerecyclede materialen en groene initiatieven.

Pinterest Marketingbureau

MvH Media

Ben je op zoek naar een ervaren partner voor je Pinterest marketing? Zoek niet verder dan MvH Media! Wij zijn een full-service online marketingbureau met uitgebreide ervaring in het opzetten en uitvoeren van succesvolle Pinterest marketingcampagnes.

Onze aanpak is gebaseerd op een grondige analyse van jouw bedrijf en doelgroep, zodat we de beste strategie kunnen bepalen voor jouw Pinterest marketing. We zijn experts in het creëren van aantrekkelijke pins die opvallen tussen de concurrentie en de aandacht van jouw doelgroep trekken.Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen!

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

Meer blogs over

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?