B2B online
marketing.

Als eigenaar of werknemer van een B2B bedrijf ben je waarschijnlijk bekend met het belang van marketing om klanten te werven en je bedrijf te laten groeien. Maar heb je ook al gedacht aan je online marketing om de B2B potentiële klanten te benaderen? Dit type marketing is specifiek gericht op het aantrekken van andere bedrijven als klanten en het is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elke succesvolle marketingstrategie.

B2B online marketing kan verschillende vormen aannemen, zoals zoekmachineoptimalisatie, Social Media marketing, contentmarketing en e mailmarketing. Het doel is om potentiële klanten te bereiken op de digitale kanalen waar ze actief zijn en hen te overtuigen om zaken te doen met jouw bedrijf. Het gebruik van B2B online marketing kan talloze voordelen bieden voor jouw bedrijf, zoals het vergroten van de zichtbaarheid en het bereik, het genereren van leads en het verhogen van de omzet. Bovendien kan het een kosteneffectieve manier zijn om nieuwe klanten te vinden en te behouden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van B2B online marketing voor jouw bedrijf? Lees dan verder en ontdek hoe je deze strategie kunt implementeren om jouw bedrijf te laten groeien.

Wist je dat

  • Een strategisch online marketing plan onnodige online marketing kosten voorkomt?
  • Een strategisch online marketing plan ook een uitgebreide concurrenten analyse bevat?
  • Een strategisch online marketing plan voor zowel kleine webshops als grote internationale spelers van toepassing is?

Het belang van een

B2B online marketing strategie?

In het digitale tijdperk waarin we leven, is een sterke online aanwezigheid noodzakelijk om je digitale doelen te bereiken. Een B2B online marketing strategie kan hierbij helpen. Het hebben van een sterke B2B online marketing strategie kan verschillende voordelen bieden voor je bedrijf. Allereerst kan het je helpen om je doelgroep effectiever te bereiken en de kans te vergroten dat potentiële klanten zich aanmelden voor je diensten of producten. Ten tweede kan het je helpen om je bedrijfsnaam en reputatie te versterken en een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Dit kan op zijn beurt helpen om klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken.

Als je bedrijf nog geen B2B online marketing strategie heeft, is het tijd om er serieus over na te denken. Het kan een geweldige manier zijn om je bedrijf te laten groeien en je doelstellingen te bereiken in het digitale tijdperk waarin we leven.

Het opstellen van een

B2B marketing strategie

Een effectieve B2B marketingstrategie begint bij het begrijpen van de digitale fundamenten en het creëren van een sterke online aanwezigheid. Het startpunt van deze strategische reis is je bedrijfswebsite. Een plek die meer dan slechts een visitekaartje moet zijn. Bij MvH Media beseffen we dat een website intuïtief moet zijn. Denk aan het gebruik van duidelijke call-to-actions, maar ook relevante content dat het design van je merkidentiteit moet reflecteren. We zorgen ervoor dat je website niet alleen aantrekkelijk is, maar ook functioneel en geoptimaliseerd voor conversie.

Vervolgens nemen we je mee door de SEO fundamenten, waar we de kracht van SEO benutten om je zichtbaarheid te vergroten. Onze SEO-specialisten zijn als ervaren gidsen die je helpen de top van zoekresultaten te bereiken. Dat doen ze door het gebruik van kwalitatieve content, technische optimalisatie en opbouwen van autoriteit.

B2B Marketing binnen

de specialisaties van MvH Media

Bij MvH Media zijn we gespecialiseerd in de belangrijke stappen binnen de online B2B marketing. We integreren offline en online kanalen naadloos, waardoor je een versterkte merkervaring creëert. Zo kun je denken aan QR-codes op fysieke brochures of Social Media campagnes die aansluiten bij offline evenementen, integratie is onze kracht.

Naast de website speelt de integratie van verschillende Social Media kanalen een belangrijke rol. Binnen de Social Media fase benutten we de dynamiek van verschillende platforms voor jouw voordeel. Ons team creëert boeiende content en monitort je prestaties om voortdurende verbetering te waarborgen. Daarnaast maakt PPC een grote impact op het bereik van je doelgroep en conversies. Hierbij zorgen we ervoor dat je elke cent van je advertentiebudget effectief besteedt, waarbij we je doelgroep snel en doeltreffend bereiken. Dit doen we onze targetingtools te gebruiken waarbij we de boodschap perfectioneren en richten op een succesvolle conversie.

Groeien naar succes

Naast het uitvoeren van deze verschillende online marketing facetten, is het ook belangrijk om de resultaten gaan de weg te blijven monitoren. Welke marketing middelen of optimalisaties hebben het meeste succes opgeleverd? Welke uitdagingen zijn onderweg overwonnen? Bij MvH Media gebruiken we een data-gedreven aanpak om elke stap van de online B2B marketing te analyseren. Op basis van deze inzichten kunnen we voortdurend optimaliseren en verbeteren voor toekomstige ontwikkelingen. Ons uiteindelijke doel is jouw succes, en we blijven ons inzetten om jouw B2B marketingstrategie te laten groeien en evolueren in lijn met de steeds veranderende digitale wereld. Met MvH Media aan je zijde ben je klaar om de uitdagingen van de B2B markt aan te gaan en te groeien naar ongekend succes in de digitale arena.

Onze werkwijze

1. kennis maken

informatie delen.

We maken graag nader kennis met je om informatie met elkaar te delen en om te begrijpen waar jouw organisatie op dat moment staat op het gebied van online marketing.

2. Ideeën & bevindingen

STRATEGISCH ONLINE MARKETINGPLAN.

Na ons eerste kennismakingsgesprek gaan we graag voor jouw organisatie aan de slag. Met de input uit dit eerste gesprek en onze eigen online marketing kennis gaan we aan de slag om een horizon te tekenen waar jouw organisatie (online) binnen afzienbare tijd naartoe moet kunnen groeien. Dit strategisch online marketingplan bevat heldere en concrete doelstellingen om het beoogde resultaat te bereiken. In dit plan werken we uit welke online kanalen voor jouw organisatie als eerste belangrijk zijn om verder uit te diepen.

3. Aan de slag

WORK IN PROGRESS.

Jouw organisatie kan aan de slag met de doelstellingen en concrete punten uit het strategisch online marketing plan. Het strategische plan van aanpak bevat ook een duidelijke taakverdeling. Afhankelijk van de wensen van jouw organisatie, die we al hebben besproken tijdens de kennismaking kan dit strategisch online marketing plan volledig door jouw organisatie zelf worden opgepakt, of juist (deels) worden uitbesteed aan onze online marketing specialisten.

4. Analyse

MONITOR DE RESULTATEN.

Online is alles te meten. Doordat de resultaten te meten te zijn, zijn ze ook direct te verbeteren! Het continue monitoren van de online positionering van jouw organisatie is van essentieel belang voor het behalen van de beoogde doelstellingen.

5. Vinger aan de pols

OVERLEGGEN & BIJSTUREN.

Afhankelijk van de beoogde samenwerking kijken we graag intensief mee bij de opvolging van het online marketingplan. Zo kunnen we tijdig zien of jouw organisatie op de goede weg zit en waar de valkuilen liggen. We zijn graag jouw sparringpartner voor allerlei vragen die betrekking hebben op de online positionering van jouw bedrijf. Periodiek overleggen en monitoring zorgt ervoor dat jouw organisatie nog scherper het strategisch online marketingplan zal volgen.

Online marketing strategie

bij MvH Media

Als jij meer wilt weten over de voordelen van online marketing en hoe MvH Media jou kan helpen om jouw online aanwezigheid te verbeteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Naast B2B marketing strategieën, zetten we ook strategieën op voor e-commerce website als diverse andere klanten. Met ons torenhoge kennisniveau staan onze toegewijde team van specialisten klaar om jou te adviseren en samen een op maat gemaakte strategie voor jouw bedrijf te bespreken. We kijken ernaar uit om met jou in gesprek te gaan en je te helpen jouw online doelen te bereiken.