Instagram
marketing.

Instagram is een social media platform die de laatste jaren steeds populairder is geworden en daardoor steeds vaker hoort in de wereld van online marketing. Het is dan ook niet gek dat steeds meer bedrijven de potentie zien van dit social media platform als onderdeel van hun marketingstrategie. Wij gaan dieper in op de mogelijkheden van Instagram marketing voor jouw bedrijf en hoe MvH Media hierbij kan helpen!

De voordelen

 • Maakt gebruik van visuele context
 • Vergoot het bereik
 • Positief effect op vindbaarheid en naamsbekendheid
 • Geotagging
 • Doelgroep kan duidelijk worden bepaald
 • Gericht adverteren mogelijk
 • Remarketing mogelijk

Wat is Instagram?

Laten we beginnen bij het begin, wat is Instagram eigenlijk? Instagram is een van de grootste social media platformen van dit moment waar gebruikers foto’s en video’s kunnen delen met hun volgers. Het platform werd in 2010 voor het eerst geïntroduceerd voor iPhone en kwam in 2012 ook naar Android toe. Facebook, tegenwoordig Meta, kocht het platform in hetzelfde jaar ook over en is sindsdien eigenaar.

Net als bij de meeste social media platformen volg je op Instagram gebruikers, pagina’s en bedrijven die je interessant vindt. Dit samen creëert een feed op de startpagina wanneer je de app of website opent. In deze feed zie je de recent berichten die zijn gepost door de pagina’s/ gebruikers die je interessant vindt. Deze posts kan je like, een reactie onder schrijven, opslaan voor jezelf of delen met anderen.
 
Op je eigen Instagram account kan je zelf foto’s plaatsen of video’s en reels. Reels zijn korte video’s, die zijn te vergelijken met TikTok, om te delen en Instagram video’s zijn geschikt voor langere beelden. Daarnaast heb je nog de Instagram Stories. Dit zijn foto’s of video’s die binnen 24 uur automatisch verdwijnen. Zo kan je bijvoorbeeld je volgers een uniek kijkje achter de schermen geven en maakt het waardevoller om jouw bedrijf te volgen. Naast de posts is het ook mogelijk een gebruiker of account een privébericht te sturen. Dit wordt ook wel een direct message (DM) genoemd. Zo kunnen jouw klanten, volgers of concurrenten je gemakkelijk een bericht sturen.
 
Kijk eens op andere accounts en gebruikers om te zien hoe zij Instagram inzetten als visitekaartje van hun bedrijf.

Wat is Instagram marketing?

Instagram Marketing is het proces waarbij bedrijven het platform gebruiken om hun merk te promoten, hun producten of diensten te adverteren, hun doelgroep te bereiken en betrokkenheid bij hun volgers op te bouwen. Het kan verschillende vormen aannemen, waaronder organische content, betaalde Instagram advertenties, influencer marketing en nog veel meer. Het doel van Instagram Marketing is om het merkbewustzijn te vergroten en omzet te genereren door een relatie op te bouwen met potentiële klanten.

Waarom Instagram marketing?

Waarom zou je als bedrijf gebruik moeten maken van Instagram marketing? Instagram heeft namelijk meer dan een miljard actieve gebruikers, waarvan een groot deel tussen de 20 en 39 jaar oud is. Deze doelgroep is dus perfect voor bedrijven die zich richten op jongere consumenten. Ondanks dat de populariteit afneemt met de leeftijd zien we toch dat ook onder de oudere doelgroepen, zoals hoogbejaarden, het platform populair is.

Daarnaast heeft Instagram een hoog engagement percentage, wat betekent dat gebruikers actief reageren op berichten en veel tijd doorbrengen op het platform. Verder heeft Instagram een grote doelgroep voor shoppers. Dit komt door het feit dat er veel influencers actief zijn die producten bespreken op dit platform.

Door de populariteit van dit platform is het een interessante plek geworden voor bedrijven om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen. Instagram marketing omvat dan ook alle activiteiten die gericht zijn op het promoten van een bedrijf, merk of product op Instagram.

Het opzetten van een Instagram Marketing Strategie

Om een succesvolle Instagram marketing strategie op te zetten dien je na te denken over een aantal aspecten van je bedrijf. Bedenk op voorhand welke doelen je wilt behalen met je Instagram account, welke doelgroep je wil bereiken. Daarna ga je het Instagram profiel optimaliseren en je contentstrategie uitwerken.

1. Doelstellingen bepalen

Een belangrijk onderdeel van het opzetten van een Instagram-marketingstrategie is het bepalen van je doelstellingen. Je doelstellingen moeten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn. Dit betekent dat je duidelijk moet definiëren wat je wilt bereiken met je Instagram-marketing en hoe je succes zult meten.

Je doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het vergroten van het aantal volgers
 • Het verbeteren van het engagement
 • Het verhogen van de verkoop via Instagram
 • Het vergroten van de naamsbekendheid van je merk

Het is belangrijk om je doelstellingen regelmatig te evalueren en aan te passen op basis van je resultaten.

2. Doelgroep bepalen

Het identificeren van je doelgroep is essentieel voor het opzetten van een strategie. Door te begrijpen wie je doelgroep is, kun je relevante content maken en de juiste boodschap communiceren.

Om je doelgroep te bepalen kun je de volgende vragen beantwoorden:

 • Wat zijn de demografische kenmerken van je doelgroep?
 • Wat zijn de interesses van je doelgroep?
 • Wat zijn de behoeften en uitdagingen van je doelgroep?
 • Wat zijn de waarden en overtuigingen van je doelgroep?

Het beantwoorden van deze vragen zal je helpen om je doelgroep beter te begrijpen en een effectieve Instagram-marketingstrategie op te zetten.

3. Instagram profiel optimaliseren

Een goed geoptimaliseerd Instagram-profiel kan helpen om meer volgers te krijgen en het engagement te verbeteren. Zorg ervoor dat je profiel duidelijk en aantrekkelijk is en de juiste informatie bevat.

Enkele tips voor het optimaliseren van je Instagram-profiel zijn:

 • Gebruik een duidelijke en herkenbare profielfoto
 • Zorg voor een pakkende bio die je merkwaarden en -persoonlijkheid weergeeft
 • Voeg een link toe naar je website of specifieke landingspagina
 • Gebruik relevante hashtags om je profiel gemakkelijk vindbaar te maken
 • Gebruik Instagram Stories om extra content te delen en betrokkenheid te stimuleren

4. Contentstrategie ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van een contentstrategie is het van groot belang je gemaakte doelstelling en vastgestelde doelgroep als basis te gebruiken. Dit helpt je om te begrijpen welke soorten content je moet maken en hoe je deze moet aanpassen aan je doelgroep.
Enkele aspect om reken mee te houden bij het ontwikkelen van een effectieve contentstrategie zijn:

 • Maak content die relevant is voor je doelgroep. Zorg ervoor dat je begrijpt wat je doelgroep nodig heeft en wat hen interesseert.
 • Maak content die hun behoeften en uitdagingen adresseert en die aansluit bij hun interesses en waarden.
 • Gebruik een verscheidenheid aan content types. Instagram biedt verschillende soorten content aan, zoals foto’s, video’s, Instagram Stories en Reels. Gebruik deze verschillende contenttypen om een ​​verscheidenheid aan boodschappen te communiceren en je doelgroep te betrekken op verschillende manieren.
 • Plan je content vooruit. Het plannen van je content vooruit kan je helpen om consistent te zijn en ervoor te zorgen dat je altijd content hebt om te delen. Gebruik een contentkalender om je berichten te plannen en om ervoor te zorgen dat je content aansluit bij je doelstellingen en seizoensgebonden camp
 • Zorg voor visuele consistentie. Instagram is een visueel platform en het is belangrijk om een ​​consistente esthetiek te hebben. Gebruik dezelfde filters, kleurenschema’s en lettertypen om ervoor te zorgen dat je content er samenhangend uitziet en past bij je merk.
 • Meet en evalueer je resultaten. Het meten van je resultaten is essentieel om te begrijpen wat werkt en wat niet. Gebruik Instagram Insights om statistieken te bekijken zoals betrokkenheid, bereik en volgers groei. Pas je contentstrategie waar nodig weer aan.

Door deze tips te volgen kun je een effectieve Instagram-contentstrategie ontwikkelen die je doelgroep aantrekt en betrokken houdt bij je merk.

Organische Instagram marketing

Als bedrijfseigenaar wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je Instagram-account halen. Het is dan ook geen geheim dat Instagram een krachtig marketinginstrument kan zijn, mits je het op de juiste manier gebruikt. Daarom gaan we dieper in op de beste praktijken voor organische Instagram marketing en geven we tips voor het creëren van succesvolle Instagram-content.

Soorten Instagram content

Een van de belangrijkste onderdelen van organische Instagram marketing is het creëren van relevante en boeiende content voor je doelgroep. Er zijn verschillende soorten content die je kunt delen op Instagram, zoals:

Foto’s

Foto’s zijn de meest populaire vorm van content op Instagram en kunnen een effectieve manier zijn om je producten of diensten te promoten. Zorg ervoor dat je foto’s van hoge kwaliteit zijn en dat ze aansluiten bij je merkidentiteit.

Video’s

Video’s zijn een uitstekende manier om meer betrokkenheid te creëren bij je doelgroep. Met Instagram kun je korte video’s maken en delen, zoals productdemonstraties, klantverhalen of een kijkje achter de schermen van je bedrijf.

Instagram stories en Reels

Instagram Stories en Reels zijn korte video’s die slechts 24 uur zichtbaar zijn op je profiel. Ze bieden een geweldige kans om je doelgroep te betrekken en je merk te promoten op een creatieve manier.

Het gebruik van foto’s op Instagram

Instagram is een platform dat zich volledig richt op visuele content. Foto’s zijn dan ook de belangrijkste bouwstenen van Instagram. Het gebruik van foto’s op Instagram is dan ook van cruciaal belang voor elk bedrijf dat actief wil zijn op dit platform.

De foto’s die je plaatst moeten van hoge kwaliteit zijn en passen bij je merk. Het is belangrijk om te zorgen dat je foto’s opvallen tussen alle andere foto’s op het platform. Gebruik bijvoorbeeld heldere kleuren, interessante composities en opvallende onderwerpen.

Het gebruik van filters kan ook een grote impact hebben op de kwaliteit van je foto’s. Filters kunnen je foto’s een specifieke sfeer en uitstraling geven. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van filters subtiel moet zijn, zodat je foto’s er nog steeds natuurlijk uitzien.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe foto’s te plaatsen om je volgers betrokken te houden. Maar let op, kwaliteit gaat boven kwantiteit. Plaats alleen foto’s die relevant zijn voor je merk en die je doelgroep interessant zal vinden.

Hashtag-onderzoek en strategie

Hashtags zijn een van de belangrijkste manieren om gevonden te worden op Instagram. Het gebruik van de juiste hashtags kan jouw zichtbaarheid vergroten en meer volgers opleveren. Maar hoe vind je de juiste hashtags voor jouw bedrijf? Dit is waar het hashtag-onderzoek van pas komt.

Om te beginnen, is het belangrijk om te begrijpen wat jouw doelgroep interesseert. Welke zoekwoorden gebruiken ze om naar jouw producten of diensten te zoeken? Gebruik deze zoekwoorden als basis voor jouw hashtag-onderzoek. Zoek naar hashtags die relevant zijn voor jouw bedrijf en die jouw doelgroep waarschijnlijk zal gebruiken.

Een andere manier om hashtags te vinden, is door te kijken naar de hashtags die jouw concurrenten gebruiken. Welke hashtags gebruiken zij in hun posts en welke werken het beste voor hen? Dit kan jou helpen om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt binnen jouw branche.

Als je eenmaal een lijst met hashtags hebt samengesteld, is het belangrijk om een ​​strategie te ontwikkelen voor het gebruik van deze hashtags. Plaats bijvoorbeeld niet al je hashtags in één bericht, maar verdeel ze over meerdere berichten om jouw account niet te spammen. Gebruik ook hashtags die variëren in populariteit, zodat jouw posts zichtbaar blijven bij verschillende doelgroepen.

Het ontwikkelen van een effectieve hashtag-strategie kan veel tijd en moeite vergen, maar het kan jouw bedrijf helpen om meer volgers en klanten aan te trekken. Blijf experimenteren en optimaliseren totdat je de juiste mix van hashtags hebt gevonden die werken voor jouw bedrijf.

Interactie met jouw volgers

Naast het plaatsen van foto’s en hashtags wil je natuurlijk ook interactie met je doelgroep. Interactie zorgt namelijk voor een groter bereik en meer betrokkenheid bij jouw merk of product. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw volgers reageren op jouw posts?

Een belangrijke factor is consistentie. Post regelmatig content die past bij jouw merk en doelgroep. Zorg ervoor dat de posts relevant en interessant zijn, en nodig jouw volgers uit om te reageren. Geef bijvoorbeeld aan dat je benieuwd bent naar hun mening of ervaringen.

Daarnaast is het belangrijk om actief te zijn op jouw account en te reageren op reacties van jouw volgers. Dit laat zien dat je betrokken bent bij jouw community en zorgt voor een persoonlijke touch. Ook kun je jouw volgers belonen voor hun interactie, bijvoorbeeld door een shout-out te geven of een winactie te organiseren.

Tot slot kun je gebruikmaken van Instagram Stories en interactieve functies zoals polls en vragen om je volgers te betrekken bij jouw content. Hiermee kun je snel en laagdrempelig feedback krijgen en jouw volgers het gevoel geven dat hun mening telt.

Door consistentie, actieve betrokkenheid en interactieve functies te gebruiken, kun je de interactie met jouw volgers op Instagram vergroten en zo een sterkere band opbouwen met jouw doelgroep.

Instagram video’s maken en delen

Instagram is niet alleen een platform voor het delen van foto’s, maar ook voor het delen van video’s. Met Instagram video’s kun je je boodschap nog krachtiger overbrengen en de betrokkenheid van je volgers vergroten. Maar hoe maak je een Instagram-video die je doelgroep aanspreekt?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor soort video’s werken op Instagram. Korte, krachtige video’s zijn het meest effectief. Houd de lengte van je video’s daarom tussen de 15 en 60 seconden. Zorg er ook voor dat je video er visueel aantrekkelijk uitziet. Gebruik bijvoorbeeld achtergrondmuziek, ondertiteling en heldere visuals om de aandacht van je volgers te trekken. Een andere belangrijke factor is de inhoud van je video. Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk en beknopt is. Probeer je verhaal te vertellen in één enkele shot of een paar korte shots. Als je te veel shots gebruikt, kan dit verwarrend zijn voor je kijkers.

Als je eenmaal een geweldige video hebt gemaakt, is het tijd om deze te delen. Post je video op je Instagram-profiel en deel deze ook in je Instagram-verhalen. Zorg ervoor dat je de juiste hashtags gebruikt, zodat je video meer zichtbaarheid krijgt.

Instagram Stories en Reels

Als je op zoek bent naar manieren om je bedrijf op Instagram te promoten, dan zijn Instagram Stories en Reels twee functies die je zeker moet overwegen. Instagram Stories zijn een korte vorm van content die verdwijnen na 24 uur en die je kunt gebruiken om je volgers te informeren over nieuwe producten, aankomende evenementen of gewoon om een kijkje achter de schermen te geven. Het mooie van Instagram Stories is dat ze niet alleen de aandacht van je volgers trekken, maar ook de mogelijkheid bieden om interactie te hebben met je publiek. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen of polls maken om feedback te krijgen.

Reels zijn korte video’s die 15 tot 60 seconden duren en die ook kunnen worden gebruikt om je bedrijf te promoten. Met Reels kun je grappige, educatieve of inspirerende content maken die je doelgroep zal aanspreken. Het gebruik van trending hashtags in je Reels kan ervoor zorgen dat je content meer bereik krijgt en meer volgers aantrekt.

Het mooie van Instagram Stories en Reels is dat ze niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook dat ze een informele en persoonlijke manier bieden om met je publiek te communiceren. Door regelmatig gebruik te maken van deze functies, kun je je bedrijf op een leuke en creatieve manier onder de aandacht brengen en je merk opbouwen op Instagram.

Doelgroep bereiken met community building

Community building is een essentieel onderdeel van Instagram marketing. Het gaat hierbij om het opbouwen van een online community rondom jouw merk, product of dienst. Door middel van community building kun je jouw doelgroep beter leren kennen en meer betrokkenheid creëren. Zo kun je de band met je volgers versterken en uiteindelijk meer verkeer naar jouw website genereren.

Een goede manier om te starten met community building is door actief te zijn op Instagram. Post regelmatig interessante en relevante content, zodat je jouw volgers kunt boeien en binden. Het is ook belangrijk om interactie aan te gaan met jouw volgers. Reageer op reacties, beantwoord vragen en nodig jouw volgers uit om feedback te geven.

Een andere manier om jouw doelgroep te bereiken met community building is door het organiseren van wedstrijden en giveaways. Hiermee kun je jouw volgers belonen en stimuleren om meer betrokken te zijn bij jouw merk. Vergeet niet om jouw volgers aan te moedigen om hun vrienden te taggen en jouw content te delen.

Door community building toe te passen op Instagram, kun je jouw doelgroep beter leren kennen en de band met jouw volgers versterken. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer verkeer naar jouw website en dus meer potentiële klanten. Het is daarom belangrijk om community building op te nemen in jouw Instagram marketingstrategie.

Wedstrijden en giveaways

Als je als bedrijf actief bent op Instagram, zijn wedstrijden en giveaways een fantastische manier om je doelgroep te betrekken en meer volgers te krijgen. Door prijzen aan te bieden aan je volgers, creëer je niet alleen meer betrokkenheid, maar zorg je ook voor een grotere naamsbekendheid.

Een goed uitgevoerde wedstrijd of giveaway kan ook zorgen voor meer interactie op je profiel en kan potentiële klanten aantrekken die anders misschien niet met je merk in aanraking zouden komen. Een goede tip is om de wedstrijd of giveaway te richten op je doelgroep en ervoor te zorgen dat de prijzen relevant zijn voor je merk.

Zorg ervoor dat de regels en voorwaarden duidelijk zijn en dat de deelnemers de acties moeten uitvoeren om kans te maken op de prijzen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van je account, het taggen van vrienden in een bericht of het delen van een foto of video.

Het organiseren van wedstrijden en giveaways kan je bedrijf een flinke boost geven op Instagram. Het vergroot niet alleen je bereik en betrokkenheid, maar het kan ook zorgen voor meer klanten en omzet. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met het organiseren van een wedstrijd of giveaway op Instagram en zie je volgers en interactie groeien!

Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram is een krachtige manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Of je nu meer verkeer naar jouw website wilt leiden, jouw merkbekendheid wilt vergroten of meer verkopen wilt genereren, Instagram biedt talloze advertentiemogelijkheden om jouw doelen te bereiken.

Een van de voordelen van adverteren op Instagram is dat je jouw doelgroep heel specifiek kunt targeten. Zo kun je bijvoorbeeld adverteren aan mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, die in een bepaalde locatie wonen of die bepaalde interesses hebben. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat jouw advertenties worden gezien door de juiste mensen.

Een ander voordeel van adverteren op Instagram is dat het heel visueel is. Je kunt jouw boodschap overbrengen door middel van afbeeldingen en video’s, waardoor het gemakkelijk is om de aandacht van jouw doelgroep te trekken en hen te betrekken bij jouw merk. Bovendien biedt Instagram een aantal creatieve functies waarmee je opvallende advertenties kunt maken, zoals Instagram Stories, Reels en IGTV.

Kortom, adverteren op Instagram kan een effectieve manier zijn om jouw bedrijf te laten groeien. Door slim te targeten en creatieve advertenties te maken, kun je jouw doelgroep bereiken en jouw bedrijfsdoelen behalen.

Soorten Instagram Ads

Als je overweegt om te adverteren op Instagram, is het belangrijk om te weten welke soorten advertenties er beschikbaar zijn en welke het beste bij jouw bedrijf passen. We zetten de verschillende soorten Instagram Ads voor je op een rijtje.

Foto-advertenties

Dit is de meest voorkomende vorm van adverteren op Instagram. Met foto-advertenties kun je een enkele afbeelding gebruiken om jouw producten of diensten te promoten. Je kunt ook een onderschrift toevoegen om meer context toe te voegen aan je advertentie.

Video-advertenties

Met video-advertenties kun je een verhaal vertellen over jouw bedrijf of producten en diensten. Het is een krachtige manier om de aandacht van jouw doelgroep te trekken en je boodschap over te brengen. Je kunt video’s van maximaal 60 seconden plaatsen.

Carrousel-advertenties

Met carrousel-advertenties kun je maximaal 10 afbeeldingen of video’s gebruiken om je verhaal te vertellen. Dit type advertentie is vooral handig als je meerdere producten of diensten wilt promoten.

Stories-advertenties

Dit type advertentie wordt weergegeven tussen de verhalen van gebruikers en biedt een unieke manier om jouw merk te promoten. Je kunt een combinatie van afbeeldingen en video’s gebruiken om jouw verhaal te vertellen.

Het kiezen van de juiste soort Instagram Advertentie hangt af van jouw doelstellingen en doelgroep. Denk goed na over wat je wilt bereiken met jouw advertentie en kies de advertentievorm die het beste bij jouw bedrijf past.

Adverteren op Instagram: tips en tricks

Nu we de verschillende advertentiemogelijkheden duidelijk in kaart hebben is het belangrijk om te weten hoe je het meeste uit je campagnes kan halen. Hier zijn enkele tips en tricks om het meeste uit jouw Instagram advertenties te halen:

 1. Definieer jouw doelgroep: We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar weet wie jouw doelgroep is en waar ze in geïnteresseerd zijn. Zo kun je gericht adverteren en jouw boodschap effectief overbrengen.
 2. Maak gebruik van visuals: Instagram draait om visuele content. Zorg dus dat jouw advertenties er aantrekkelijk uitzien en de boodschap duidelijk overbrengen.
  Maak het persoonlijk: Mensen houden van authenticiteit. Laat dus zien wie je bent als bedrijf en maak jouw advertenties persoonlijk.
 3. Test, test, test: Experimenteer met verschillende soorten advertenties en bekijk welke het beste werkt voor jouw bedrijf.
 4. Houd het simpel: Probeer niet te veel informatie in één advertentie te stoppen. Houd het simpel en focus op één boodschap per advertentie.

Met deze tips en tricks kun je jouw Instagram advertenties optimaliseren en het meeste uit je advertentiebudget halen. Succes!

Instagram influencers en sponsored content

Mensen die op social media kanalen als Instagram een grote aanhang en engagement hebben gecreëerd staan beter bekend als influencers. Influencers kunnen deze aanhang hebben verkregen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld hun baan, levensstijl, kleding of stijl die ze hebben, verhalen die ze vertellen of hobby’s die ze hebben. De volgers van deze accounts respecteren de mening van de influencer. De groep influencers is enorm en ontzettend divers. Dit maakt het voor bijna ieder bedrijf, in iedere branche, mogelijk om influencer marketing in te zetten en kan het erg aantrekkelijk zijn om samen te werken met influencers.

Maar hoe werkt het nou precies? Een influencer wordt betaald om producten of diensten van een bepaald merk te promoten op zijn of haar Instagram account. Dit gebeurt vaak in de vorm van een gesponsorde post waarin de influencer het product of de dienst gebruikt en hierover een positieve review geeft. Hierbij is het belangrijk dat de sponsored content duidelijk wordt aangegeven, bijvoorbeeld door middel van de hashtag #sponsored of #ad.

Het vinden van de juiste influencer kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende tools en agencies die hierbij kunnen helpen. Zorg er wel voor dat je een influencer kiest die past bij jouw merk en doelgroep, en die geloofwaardig overkomt bij zijn of haar volgers.

Het inzetten van Instagram-influencers en sponsored content kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw marketingstrategie, maar het is wel belangrijk om hierbij de juiste keuzes te maken. Door de samenwerkingen goed te overwegen en duidelijke afspraken te maken, kun je als bedrijf optimaal profiteren van de kracht van Instagram influencers.

Instagram Analytics en Metingen

Om meer inzicht te verkrijgen in de resultaten die je behaald op jouw Instagram account biedt Instagram Analytics hiervoor uitkomst! Met deze tool kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen jouw bericht hebben gezien, hoeveel likes en reacties je hebt ontvangen en wat de verhouding tussen mannen en vrouwen is die jouw profiel bezoeken.

Maar dat is nog niet alles. Instagram Analytics biedt namelijk nog veel meer opties, zoals het inzichtelijk maken van je meest populaire posts, je volgers groei en het aantal kliks naar je website. Op basis van deze gegevens kun je jouw strategie bijsturen en nog meer uit je Instagram-account halen.

Tools voor het meten van Instagram Metrics

Om het presenteren van je account meetbaar te maken en bij te sturen kun je gebruik maken van verschillende tools om data-inzichten te verkrijgen en op bij te sturen. We vertellen je graag meer over enkele van deze tools.

Allereerst is er de Instagram Insights tool, die gratis beschikbaar is voor alle Instagram Business accounts. Met deze tool krijg je inzicht in het bereik, de betrokkenheid en de demografische gegevens van je volgers. Zo kun je zien welke content goed werkt en welke minder goed, en kun je je strategie hierop aanpassen.

Een andere handige tool is Hootsuite Insights. Met deze tool kun je niet alleen je Instagram Metrics meten, maar ook die van andere social media kanalen. Daarnaast kun je met Hootsuite Insights ook de metrics van je concurrenten in de gaten houden, zodat je kunt zien hoe jouw content presteert ten opzichte van die van anderen.

Tot slot is er nog Iconosquare, een betaalde tool waarmee je inzicht krijgt in de betrokkenheid van je volgers, het bereik van je posts en de groei van je account. Ook kun je met Iconosquare je content plannen en analyseren, zodat je een strategie kunt ontwikkelen die echt werkt.

 

Instagram Shopping

Instagram Shopping is nog een mogelijkheid voor e-commerce bedrijven om hun producten onder de aandacht te brengen en meer verkopen te genereren. Per maand wordt er 130 miljoen keer op een Shopping bericht geklikt om meer over een product te lezen. Met Instagram Shopping hoeven potentiële klanten niet meer naar de website om een aankoop te doen, maar kunnen ze direct op het platform een aankoop doen.
Maak met de Instagram winkel een interessante etalage om je producten mee tentoon te stellen. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk door jouw productcatalogus scrollen en een potentiële aankoop doen. Daarnaast biedt het de unieke mogelijkheid om jouw producten te promoten via posts, verhalen, tijdens verkennen en in het winkel tabblad bij consumenten.

Ziet een gebruiker een product dat interessant is, kun je gemakkelijk via een product tag in een post of productsticker op je verhaal doorklikken naar een productbeschrijving pagina. Hier krijgt de gebruiker een afbeelding, beschrijving en de prijs van het product te zien.

Zelf aan de slag gaan met Instagram: Do’s en Don'ts

Voordat je zelf aan de slag gaat met het implementeren van Instagram in je marketingstrategie is het belangrijk rekening te houden met een aantal do’s en don’ts. Zo haal je gelijk het beste uit jouw Instagram activiteiten!

Do: Kies een strategie die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Als je bijvoorbeeld een B2B-bedrijf hebt, kan het delen van mooie landschapsfoto’s op Instagram niet het beste werken. Overweeg om afbeeldingen van je producten, achter de schermen foto’s van je team en klantervaringen te delen.
Don’t: Spam je volgers met te veel posts. Zorg ervoor dat je regelmatig post, maar niet zo vaak dat je volgers geïrriteerd raken. Een paar goed geplaatste berichten per week zijn beter dan een stroom aan onbelangrijke berichten.
Do: Gebruik hashtags om je bereik te vergroten. Kies specifieke hashtags die relevant zijn voor jouw bedrijf en doelgroep, en gebruik ze in je berichten.
Don’t: Koop volgers of likes. Dit lijkt misschien een snelle manier om je bereik te vergroten, maar het zal uiteindelijk je account schaden en je zult niet echt betrokken volgers hebben.
Do: Betrek je volgers bij je merk. Stel vragen, plaats polls en beantwoord reacties om een gemeenschap rond je merk te creëren.

Met deze tips in gedachten ben je klaar om aan de slag te gaan met Instagram en je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen!

Instagram Marketing Trends voor de toekomst

De wereld van social media en Instagram verandert continu. Het is daarom belangrijk op de hoogte te blijven van alle trends en ontwikkelingen op de kanalen die je gebruikt. Wij helpen je graag een handje, zodat jij gelijk in kan spelen op de trends voor komend jaar.

Een trend die al een tijdje gaande is en alleen maar belangrijker wordt, is de opkomst van video content. Instagram heeft inmiddels verschillende functies om video’s te delen, zoals Stories, Reels en IGTV. Het is daarom slim om te investeren in kwalitatieve videocontent en deze te integreren in je Instagram strategie.

Een andere trend is het toenemende belang van influencers en user-generated content. Steeds meer bedrijven werken samen met influencers om hun doelgroep te bereiken en producten te promoten. Daarnaast wordt user-generated content, oftewel content die door gebruikers zelf gemaakt wordt, steeds waardevoller. Het is immers authentieker en kan bijdragen aan de betrokkenheid van je volgers.

Als laatste is het belangrijk om in te spelen op de groeiende behoefte aan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Bedrijven die zich hiervoor inzetten en dit ook uitdragen op Instagram, hebben een streepje voor bij hun volgers.

Kortom, investeer in videocontent, werk samen met influencers en zet in op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Met deze Instagram marketing trends ben jij klaar voor de toekomst!

Instagram uitbesteden bij

Mvh media

Wil je als bedrijf meer resultaat halen uit Instagram, maar ontbreekt het je aan tijd of kennis om dit goed aan te pakken? Overweeg dan om Instagram uit te besteden bij MvH Media!

Als ervaren online marketing bureau weten wij als geen ander hoe belangrijk een sterke Instagram strategie is voor jouw bedrijf. Door het uitbesteden van je Instagram account aan MvH Media bespaar je niet alleen tijd, maar ben je ook verzekerd van een professionele en effectieve aanpak.Onze social media experts zorgen ervoor dat jouw bedrijf online zichtbaarheid krijgt en dat je doelgroep bereikt wordt. Wij creëren pakkende content, bedenken originele campagnes en monitoren voortdurend het resultaat.

Door te kiezen voor MvH Media als jouw Instagram partner, ben je verzekerd van kwaliteit en expertise. Wij gaan samen met jou aan de slag om een Instagram strategie te ontwikkelen die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Zo haal jij het maximale uit je Instagram account en kan je je volledig focussen op je bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!