Instagram
adverteren.

Wil je graag de zichtbaarheid en merkbekendheid van je bedrijf vergroten? Dan is Instagram adverteren iets voor jou! Met miljoenen gebruikers wereldwijd is Instagram een krachtig platform om je merk te promoten en potentiële klanten te bereiken. We leggen je graag uit hoe Instagram adverteren werkt, waarom het zo belangrijk is voor jouw website en online aanwezigheid, helpen je met de eerste stappen op weg en vertellen je hoe MvH Media jou daarbij kan helpen! .

De voordelen

 • Maakt gebruik van visuele context
 • Vergoot het bereik
 • Positief effect op vindbaarheid en naamsbekendheid
 • Geotagging
 • Doelgroep kan duidelijk worden bepaald
 • Gericht adverteren mogelijk
 • Remarketing mogelijk

Hoe werkt het Instagram adverteren

Het adverteren op Instagram is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken en je producten of diensten te promoten. Het proces is eenvoudig en begint met het opzetten van een zakelijk Instagram-account. Vervolgens kun je gebruikmaken van de advertentiemogelijkheden die Instagram biedt, zoals het maken van foto- of videocampagnes, carrousel advertenties of story-advertenties. Je kunt ook verschillende doelgroepinstellingen gebruiken, zoals demografische gegevens, interesses en gedrag, om je advertenties te richten op de juiste mensen.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van targetingopties zoals lookalike audiences, waarbij je je advertenties toont aan mensen die vergelijkbaar zijn met je bestaande klanten. Dit helpt je om nieuwe potentiële klanten aan te trekken die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

Waarom is het belangrijk om te adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram brengt verschillende voordelen met zich mee. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Groot bereik: Instagram heeft meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd. Door te adverteren op Instagram kun je je merk onder de aandacht brengen van een groot publiek en je bereik vergroten.
 • Visuele impact: Instagram is een visueel platform waarbij beelden centraal staan. Door gebruik te maken van aantrekkelijke afbeeldingen en video’s kun je de aandacht van gebruikers trekken en je boodschap effectief overbrengen.
 • Doelgroep betrokkenheid: Instagram-gebruikers zijn vaak zeer betrokken bij de content die ze bekijken. Met gerichte advertenties kun je je doelgroep bereiken op een platform waar ze al actief zijn en betrokkenheid genereren bij je merk.
 • Mogelijkheden voor interactie: Met Instagram-advertenties kun je interactie stimuleren met je doelgroep. Gebruikers kunnen reageren, likes geven, je profiel bezoeken of doorklikken naar je website. Dit geeft je de mogelijkheid om direct in contact te komen met potentiële klanten.
 • Meetbare resultaten: Een groot voordeel van adverteren op Instagram is dat je de resultaten nauwkeurig kunt meten. Je kunt inzicht krijgen in het aantal vertoningen, betrokkenheid bij je advertenties en conversies, waardoor je de effectiviteit van je campagnes kunt evalueren en optimaliseren.

Best practices voor je Instagram campagne

Om je alvast op weg te helpen geven we je graag wat tips voor het starten van je Instagram-campagne.

1. Stel je doelwit centraal

Voordat je je campagne start, moet je jezelf afvragen: wat is mijn doel en wat wil ik bereiken met deze advertenties? Afhankelijk van je doel, zal je strategie op het platform anders zijn. Het voordeel van adverteren op Instagram is dat je specifieke en meetbare resultaten kunt behalen. Wil je bijvoorbeeld app-downloads genereren of wil je dat mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van je blog? Kies één specifiek doel en ga ervoor!

2. Selecteer je doelgroep zorgvuldig

Zodra je je doel duidelijk voor ogen hebt, is het belangrijk om na te denken over wie je wilt bereiken. Welk type publiek zou waarschijnlijk klant kunnen worden van jouw bedrijf? Het is essentieel om duidelijk te definiëren wie je ideale klant is, omdat dit de enige manier is om optimale resultaten te behalen. Het goede nieuws is dat Instagram-advertenties gedetailleerde segmentatiemogelijkheden bieden (net als op Facebook), waardoor je je doelgroep nauwkeurig kunt bereiken en niet alleen je volgers.

3. Stuur gebruikers naar de juiste bestemming

Na al je inspanningen om je doel te selecteren, je doelgroep te segmenteren en creatief na te denken, is het belangrijk om gebruikers direct naar de juiste bestemming te leiden. Dit betekent dat je ze naar een pagina stuurt die relevant is en goed werkt. Stuur gebruikers niet naar een startpagina zonder een duidelijke call-to-action die de gebruiker kan misleiden. Onze aanbeveling is om de advertentielink naar een landingspagina te leiden waar het duidelijk is welke actie je wilt dat ze ondernemen, of het nu gaat om het invullen van een formulier of het kopen van een product.

4. Wees authentiek en consistent

Houd er rekening mee dat je concurrenten ook adverteren en dat je je moet onderscheiden. Hoe ga je dat doen? Je moet je merkfilosofie en je persoonlijke stempel in de advertenties verwerken. Laat zien dat je een uniek en persoonlijk merk bent en bied toegevoegde waarde. Onderzoek wat je concurrentie doet en ontdek wat jou anders maakt. Creëer een consistent bericht dat jouw merk definieert, zodat gebruikers direct jouw advertenties herkennen.

5. Creëer hoogwaardige content

Het potentieel van Instagram ligt in beeld. De uitspraak “een beeld zegt meer dan duizend woorden” zou het motto van dit sociale netwerk kunnen zijn. Daarom is het essentieel dat je hoogwaardige content biedt. Ontwikkel sterke concepten die aansluiten bij het doel van je campagne.

6. Analyseer

Ten slotte, test wat je doet en wat je concurrenten doen. Probeer verschillende soorten advertenties (formaten, creativiteit, kopie) en bekijk welke de beste resultaten opleveren. Analyseer ook je organische berichten en kijk naar welke soort inhoud de meeste likes, opmerkingen, enz. ontvangt. Leer van deze inzichten en pas ze toe bij het maken van je advertenties.

Zelf doen of een bureau inschakelen?

Adverteren op Instagram kan behoorlijk complex zijn, vooral als je geen ervaring hebt met digitale marketing. Daarom rijst vaak de vraag: moet je het zelf doen of een gespecialiseerd bureau inschakelen?

Als je de tijd, kennis en middelen hebt om je eigen Instagram-campagnes te beheren, kan zelf doen een goede optie zijn. Het stelt je in staat om volledige controle te hebben over je strategie en budget. Je kunt experimenteren, leren en je campagnes aanpassen op basis van je eigen inzichten.

Echter, als je weinig ervaring hebt met Instagram-advertenties of als je je wilt concentreren op andere aspecten van je bedrijf, kan het inschakelen van een gespecialiseerd bureau zoals MvH Media een slimme zet zijn. Een ervaren bureau heeft de kennis en expertise om effectieve Instagram-campagnes op te zetten en te optimaliseren. Ze begrijpen de platformdynamiek en kunnen strategieën ontwikkelen die aansluiten bij jouw specifieke doelstellingen.

Instagram adverteren

Uitbesteden

Waarom zou je je Instagram-advertenties uitbesteden aan MvH Media? Ons team van experts zorgt voor het volledige beheer van je Instagram-campagnes, van strategie en targeting tot evaluatie en optimalisatie. We stellen samen met jou concrete doelstellingen op en zorgen ervoor dat je campagnes daarop worden afgestemd. We monitoren voortdurend de prestaties en passen indien nodig de strategie aan om de beste resultaten te behalen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe we jouw Instagram-campagnes kunnen versterken!