Dashboarding

Haal het maximale uit je bedrijfsgegevens met dashboarding! Want je wilt natuurlijk de juiste inzichten verkrijgen om weloverwogen beslissingen te nemen. Maar hoe vertaal je bergen data naar bruikbare informatie? Dashboarding biedt de oplossing. Met deze krachtige tool creëer je overzichtelijke dashboards die belangrijke gegevens visueel weergeven. Ontdek hoe je met dashboarding jouw bedrijfsprestaties kunt optimaliseren en beslissingen kunt sturen op basis van feiten. Geef je bedrijf een voorsprong en laat je leiden door data-driven inzichten.

Wat is dashboarding?

Een dashboarding bureau is gespecialiseerd in het verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier. Met behulp van de verschillende tools: PowerBI, Google Data Studio en Tableau, implementeren we jouw in overzichtelijke dashboards die directe inzichten bieden in de prestaties van je bedrijf. Of het nu gaat om verkoopcijfers, marketingstatistieken of klantgedrag, een dashboarding bureau zorgt ervoor dat je de juiste informatie krijgt op het juiste moment.

Door gebruik te maken van interactieve grafieken, diagrammen en andere visuele elementen, kunnen dashboards je helpen om trends te identificeren. Daarnaast brengt het ook knelpunten in kaart en kunnen er sneller kansen worden ontdekt. Met een dashboarding bureau kun je de essentiële informatie snel en gemakkelijk begrijpen, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

De mogelijkheden binnen dashboarding

Dashboarding biedt talloze mogelijkheden om waardevolle inzichten te verkrijgen en je bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen. Of je nu bezig bent met SEO, SEA, social media, marketplaces of e-mailmarketing, dashboarding kan je helpen om grip te krijgen op de belangrijkste gegevens en de juiste beslissingen te nemen. Met dashboarding kun je al deze belangrijke gebieden van je bedrijf onder één dak brengen. Door de juiste gegevens te verzamelen en te presenteren, kun je gefundeerde beslissingen nemen en je bedrijfsprestaties optimaliseren. 

SEO dashboarding

Als eigenaar van een website weet je dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) van vitaal belang is voor online succes. Met een SEO dashboard kun je de prestaties van je website in de zoekresultaten monitoren en analyseren. Je kunt belangrijke statistieken volgen, zoals organisch verkeer, rankingposities en click-through rates (CTR). Door deze gegevens overzichtelijk te presenteren, kun je trends identificeren en gerichte acties ondernemen om je SEO-strategie te verbeteren.

SEA dashboarding

Wil je het maximale halen uit je betaalde advertenties? Met een SEA dashboard kun je de prestaties van je zoekmachineadvertenties (SEA) inzichtelijk maken. Je kunt gegevens zoals klikken, vertoningen, conversies en kosten analyseren. Door deze gegevens te visualiseren, kun je de effectiviteit van je advertentiecampagnes beoordelen en optimaliseren. Een SEA dashboard stelt je in staat om je advertentiebudget efficiënt te gebruiken en de return on investment (ROI) te verbeteren.

Social Media dashboarding

Social media is een krachtig middel om je merk te promoten en in contact te komen met je doelgroep. Met een social media dashboard kun je de prestaties van je social media-accounts volgen en analyseren. Je kunt gegevens zoals volgers, bereik, betrokkenheid en conversies bijhouden. Door deze gegevens te visualiseren, kun je zien welke platforms en berichten het meest effectief zijn. Met deze inzichten kun je je social mediastrategie verfijnen en je publiek beter bereiken.

Marketplaces dashboarding

Als je producten verkoopt op online marktplaatsen zoals Amazon of Bol.com, is het belangrijk om de prestaties van je aanbiedingen te monitoren. Met een marketplaces dashboard kun je belangrijke gegevens volgen, zoals verkoopvolumes, klantbeoordelingen en concurrentie-analyses. Door deze gegevens te analyseren, kun je trends en kansen identificeren om je verkoop te stimuleren en je concurrenten een stap voor te blijven.

E-mailmarketing dashboarding

E-mailmarketing is een effectieve manier om in contact te blijven met je klanten en hen te betrekken bij je bedrijf. Met een e-mailmarketing dashboard kun je de prestaties van je e-mailcampagnes meten en optimaliseren. Je kunt gegevens zoals open rates, click-through rates en conversies bijhouden. Door deze gegevens te visualiseren, kun je de effectiviteit van je e-mailmarketing verbeteren en je berichten beter afstemmen op de behoeften van je publiek.

Zelf aan de slag met dashboarding

Wil jij zelf aan de slag met dashboarding en de kracht van gegevensvisualisatie benutten? Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je eenvoudig en effectief dashboards kunt maken. Onze dashboarding specialisten maken hier zelf ook gebruikt van. We bespreken de drie populaire platformen: PowerBI, Looker Studio en Tableau. Deze tools bieden de functionaliteit en flexibiliteit die je nodig hebt om jouw bedrijfsgegevens optimaal te presenteren.

PowerBI: Visualiseer en deel inzichten

PowerBI is een intuïtieve en gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld door Microsoft. Het stelt je in staat om data uit verschillende bronnen te verzamelen en deze te transformeren naar overzichtelijke dashboards en rapporten. Met PowerBI kun je data op een visueel aantrekkelijke manier presenteren, met behulp van grafieken, tabellen en interactieve visualisaties. Je hebt de vrijheid om de lay-out en het kleurenschema aan te passen aan jouw eigen huisstijl.

Een ander groot voordeel van PowerBI is de mogelijkheid om jouw dashboards te delen en te publiceren. Je kunt ze eenvoudig delen met collega’s of klanten, zowel intern als extern. Zo kunnen zij altijd up-to-date inzichten krijgen en samenwerken op basis van dezelfde gegevens. Met PowerBI maak je data toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen binnen je organisatie.

Looker Studio: Geavanceerde analyse en integratie

Looker Studio is een krachtig platform dat geavanceerde analyse en integratie mogelijk maakt. Met Looker Studio kun je diepere inzichten verkrijgen door complexe queries uit te voeren op grote datasets. Het biedt geavanceerde analysetools, zoals segmentatie, cohortanalyse en voorspellende modellen, waarmee je dieper inzicht kunt krijgen in je bedrijfsgegevens.

Daarnaast blinkt Looker Studio uit in de integratiemogelijkheden met andere tools en databronnen. Het kan naadloos worden geïntegreerd met verschillende databanken, zoals Google BigQuery, Amazon Redshift en Microsoft SQL Server. Hierdoor kun je al je relevante data op één plek verzamelen en analyseren.

Looker Studio biedt ook een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig dashboards en rapporten kunt ontwerpen. Met de drag-and-drop functionaliteit kun je widgets, grafieken en filters toevoegen en aanpassen naar jouw wensen. Bovendien kun je de dashboards delen met anderen en samenwerken aan analyses en rapporten. Looker Studio is een uitstekende keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde analysemogelijkheden en naadloze integratie met andere systemen.

Tableau: Krachtige visualisaties en data-exploratie

Tableau is een bekende naam op het gebied van dashboarding en gegevensvisualisatie. Met Tableau kun je op een intuïtieve manier complexe gegevens transformeren naar duidelijke en overzichtelijke dashboards. Het biedt een breed scala aan visualisatiemogelijkheden, zoals grafieken, kaarten, trechters en heatmaps, waarmee je de data op een aansprekende manier kunt presenteren.

Een van de sterke punten van Tableau is de mogelijkheid om data te verkennen en te ontdekken. Je kunt diep inzoomen op specifieke datapunten en snel verschillende scenario’s en hypotheses analyseren. Daarnaast biedt Tableau geavanceerde analysetools, zoals trendanalyse, regressie-analyse en voorspellende modellen, waarmee je diepgaande inzichten kunt genereren.

Tableau maakt het ook eenvoudig om dashboards te delen en te publiceren. Je kunt ze exporteren naar verschillende bestandsindelingen of rechtstreeks publiceren op het Tableau-platform. Hierdoor kunnen anderen de dashboards bekijken en interactief verkennen, zelfs zonder de Tableau-software te hebben geïnstalleerd.

Kies de tool die bij jouw behoeften past

Of je nu op zoek bent naar gebruiksgemak, geavanceerde analysemogelijkheden of krachtige visualisaties, PowerBI, Looker Studio of Tableau, er is altijd een dashboarding-tool die bij jouw behoeften past. Het is belangrijk om te bepalen welke functies en mogelijkheden voor jouw bedrijf het meest relevant zijn.

Voordat je aan de slag gaat, is het raadzaam om een duidelijk plan te hebben voor wat je met dashboarding wilt bereiken. Definieer welke gegevens je wilt visualiseren en welke inzichten je wilt verkrijgen. Op basis daarvan kun je de juiste tool selecteren en aan de slag gaan.

SOORTEN DASHBOARDING DOOR MVH MEDIA​

Bij MvH Media begrijpen we dat dashboarding veel meer is dan het samenvoegen van statistieken en gegevens op één plek. Het gaat over het organiseren, visualiseren en interpreteren van cruciale bedrijfsinformatie die helpt bij het sturen van bedrijfsbeslissingen. Met zoveel soorten dashboards beschikbaar, kan het kiezen van de juiste oplossing voor jouw organisatie echter een uitdaging zijn. Daarom presenteren we je hier de belangrijkste soorten dashboarding.

  • Operationele Dashboards: Deze dashboards geven een real-time overzicht van operationele statistieken. Ze zijn ideaal voor functies die dagelijks of zelfs op minuut-niveau bijgehouden moeten worden, zoals call center statistieken of website prestaties.
  • Strategische Dashboards: Strategische dashboards worden vaak gebruikt door leidinggevenden en managers die een overzicht nodig hebben van kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) om bedrijfsdoelen te bepalen en te monitoren. Deze management dashboards geven vaak een meer samengevatte, langdurige weergave van bedrijfsinformatie.
  • Analytische Dashboards: Voor degenen die dieper willen graven en patronen of trends willen ontdekken, zijn analytische dashboards de oplossing. Ze laten je data analyseren, segmenteren en filteren om inzichten te genereren die je bedrijf naar nieuwe hoogtes kunnen stuwen.
  • Tactische Dashboards: Deze zijn perfect voor middelmanagement. Tactische dashboards tonen gegevens over specifieke afdelingen of projecten, en helpen managers bij het bijhouden en meten van hun doelen.

Elk van deze soorten dashboards heeft zijn eigen voordelen en toepassingen. Welke het beste bij je past, hangt af van je specifieke behoeften en bedrijfsdoelstellingen. Zorg er echter voor dat je dashboard niet overbeladen wordt met te veel informatie. Een goed dashboard moet de juiste balans vinden tussen detail en overzichtelijkheid. Ongeacht het type dashboard dat je kiest, is het essentieel dat de informatie die het bevat actueel, nauwkeurig en relevant is. Een verouderd of incorrect dashboard kan misleidend zijn en kan leiden tot onjuiste beslissingen.

WORDT DE BAAS OVER JE EIGEN DATA​

Bij MvH Media streven we ernaar om elk dashboard aan te passen aan de unieke behoeften van onze klanten. We begrijpen dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn, en dat geldt ook voor hun dashboarding behoeften. We werken nauw met je samen om te bepalen welke soort dashboard het beste bij jouw bedrijf past, en zorgen ervoor dat het alle gegevens bevat die voor jou van cruciaal belang zijn.

Het kiezen van het juiste dashboard kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste ondersteuning en begeleiding kun je er zeker van zijn dat je de beste beslissing voor je bedrijf maakt. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe MvH Media als online als dashboarding bureau je kan helpen bij het creëren van jouw eigen data dashboards.