Online marketing
strategie.

Het belang van online vindbaarheid en online zichtbaarheid voor websites en webshops wordt steeds belangrijker. De technische ontwikkelingen groeien ontzettend hard en de ontwikkelingen in de online marketing wereld groeien hier net zo hard in mee. De concurrentie wordt steeds groter en de klanten verwachten steeds meer. Met een team van specialisten zijn wij op ieder online marketing gebied op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, zodat we ook voor jouw bedrijf de beste online marketing strategie kunnen inzetten. Welke strategie jouw organisatie verder helpt is per organisatie verschillend. Wij schuiven daarom graag bij je aan tafel om een juiste online strategie te bespreken waarin we onze online marketing kennis combineren met jouw branchekennis!

Wist je dat

  • Een strategisch online marketing plan onnodige online marketing kosten voorkomt?
  • Een strategisch online marketing plan ook een uitgebreide concurrenten analyse bevat?
  • Een strategisch online marketing plan voor zowel kleine webshops als grote internationale spelers van toepassing is?

Wat is een

Online Marketing Strategie?

Een online marketing strategie is een plan van aanpak om je online doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het vergroten van je naamsbekendheid, het genereren van meer leads of het verhogen van je omzet. Met een goede online marketing strategie zorg je ervoor dat je op de juiste manier zichtbaar bent voor je doelgroep en dat je de juiste boodschap overbrengt.

Het hebben van een sterke online marketing strategie is van groot belang voor het succes van jouw website en bedrijf. Het kan zorgen voor meer bezoekers op je website, hogere conversie en uiteindelijk meer omzet. In dit artikel gaan we je daarom stap voor stap uitleggen hoe je een goede online marketing strategie opzet en welke online marketing kanalen je kunt inzetten om je doelen te behalen. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw website naar een hoger niveau kunt tillen!

Stappen om een Online Marketing

Strategie te creëren.

Een online marketing strategie is van groot belang voor elk bedrijf dat online aanwezig wil zijn. Het creëren van zo’n strategie kan echter intimiderend lijken, vooral als je niet bekend bent met de verschillende stappen die nodig zijn om er een op te zetten. Gelukkig zijn de stappen om een online marketing strategie te creëren niet zo ingewikkeld als je zou denken. In dit artikel zullen we deze stappen in detail bespreken, zodat je precies weet wat er nodig is om jouw online marketing strategie tot een succes te maken.

1. Definieer jouw doelgroep

De eerste stap is het definiëren van je doelgroep. Voordat je begint met het creëren van jouw online marketing strategie, is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Dit helpt je om gerichte marketingcampagnes te maken die resulteren in meer leads en conversies.

2. Stel doelen en doelstellingen vast

Daarna moet je jouw doelen en doelstellingen vaststellen. Wat wil je bereiken met jouw online marketing strategie? Wil je bijvoorbeeld meer verkeer naar jouw website genereren of wil je meer verkopen realiseren?

3. Voer een concurrentieanalyse uit

Een concurrentieanalyse uitvoeren is ook een belangrijke stap. Het analyseren van jouw concurrenten kan je helpen om te begrijpen wat zij goed doen en wat jij kunt doen om je te onderscheiden.

4. Kies jouw Online Marketing kanalen

Nadat je jouw doelgroep, doelen en concurrenten hebt geanalyseerd, is het tijd om te kiezen welke online marketing kanalen je gaat gebruiken. Er zijn tal van kanalen beschikbaar, zoals SEO, PPC, Social Media marketing en e mail marketing.

5. Maak een Content Strategie

Een content strategie maken is een andere belangrijke stap. Content is namelijk de brandstof van elke online marketing strategie. Je moet weten wat voor soort content jouw doelgroep interesseert en hoe je deze content kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken.

6. Ontwikkel een Budget en tijdlijn

Uiteraard is het ook belangrijk om een budget op te stellen en een tijdlijn te maken. Het is essentieel om realistische doelen te stellen en jouw budget en tijdlijn dienovereenkomstig aan te passen.

7. Meet en analyseer uw resultaten

Tot slot is het meten en analyseren van jouw resultaten de sleutel tot succes. Dit geeft je inzicht in wat werkt en wat niet, zodat je jouw strategie kunt aanpassen om betere resultaten te behalen. Met deze stappen in gedachten, ben je klaar om jouw online marketing strategie op te zetten en te laten groeien!

Soorten Online

MARKETING Kanalen.

Als je denkt aan het opzetten van een online marketing strategie, zijn er verschillende kanalen waaruit je kunt kiezen om jouw doelgroep te bereiken. Of je nu naar een e-commerce strategie of andere online strategie op zoek bent. Hieronder staan enkele soorten online marketing kanalen die je kunt overwegen om in te zetten:

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Een SEO strategie is een proces waarbij je de inhoud van je website optimaliseert om beter gevonden te worden door zoekmachines zoals Google. Dit kan door middel van het gebruik van de juiste zoekwoorden, het optimaliseren van de website structuur en het verbeteren van de laadsnelheid van de pagina’s.

Pay Per Click (PPC) Adverteren

PPC advertenties zijn advertenties die bovenaan of aan de zijkant van zoekresultaten op zoekmachines zoals Google verschijnen. Je betaalt alleen wanneer iemand op de advertentie klikt. Een sterke SEA strategie kan een effectieve manier zijn om meer verkeer naar je website te trekken.

Social Media Marketing

Social Media marketing omvat het gebruik van Social Media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en tegenwoordig ook TikTok om jouw doelgroep te bereiken. Dit kan door middel van het creëren van relevante content, het bouwen van een community en het uitvoeren van advertenties.

Content Marketing

Content marketing omvat het creëren en delen van waardevolle content om jouw doelgroep te betrekken en vertrouwen op te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van blogartikelen, video’s en infographics.

E mailmarketing

Met een strategie voor E mailmarketing staat het gebruik van e mails centraal om jouw doelgroep te bereiken. Dit kan door middel van nieuwsbrieven, aankondigingen en gepersonaliseerde e mails.

Influencer Marketing

Influencer marketing omvat het gebruik van invloedrijke personen om jouw merk of product te promoten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van samenwerkingen met bloggers, vloggers of Social Media influencers.

Door het begrijpen van de verschillende soorten online marketing kanalen, kun je een weloverwogen beslissing maken in welke kanalen het meest geschikt zijn voor jouw bedrijf die aansluiten op jouw doelen die je wilt bereiken. Door gebruik te maken van de juiste kanalen, kun je meer verkeer naar jouw website trekken en jouw doelgroep op de juiste manier bereiken.

Het creëren van

een Content Strategie .

Een effectieve online marketing strategie is niet compleet zonder een content strategie. Het creëren van waardevolle en relevante content voor je doelgroep is een belangrijk onderdeel van het aantrekken van bezoekers naar je website en het opbouwen van een sterke online aanwezigheid. In dit deel van het artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van het creëren van een content strategie.

Om te beginnen moeten we kijken naar de verschillende soorten content die je kunt maken. De content kan verschillende vormen aannemen, zoals blogberichten, infographics, video’s en podcasts. Het is belangrijk om te kijken welk soort content het beste aansluit bij jouw doelgroep en jouw bedrijf. Zo kan een B2B bedrijf bijvoorbeeld meer focussen op whitepapers en case studies, terwijl een B2C bedrijf zich meer richt op visueel aantrekkelijke content zoals video’s en foto’s.

Wanneer je eenmaal hebt bepaald welk soort content je gaat maken, moet je ook kijken naar de onderwerpen die je wilt toelichten. Dit moeten onderwerpen zijn waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is en aansluiten bij de missie en visie van jouw bedrijf. Door het gebruik van een zoekwoordanalyse kun je zien naar welke onderwerpen het meest wordt, waarop jij met je content strategie kan inspelen.

Een content kalender is een handig hulpmiddel om te plannen welke content je op welk moment gaat publiceren. Hierin kun je de verschillende soorten content en onderwerpen opnemen en bepalen wanneer deze worden gepubliceerd. Dit zorgt voor een consistente stroom van content en maakt het makkelijker om vooruit te plannen.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, zijn er tips voor het creëren van hoogwaardige content. Denk hierbij aan het schrijven voor jouw doelgroep, het maken van visueel aantrekkelijke content en het gebruik van de juiste tone of voice. Door hoogwaardige content te creëren, vergroot je de kans dat jouw doelgroep geïnteresseerd blijft en terugkomt voor meer.

Onze werkwijze

1. kennis maken

informatie delen.

We maken graag nader kennis met je om informatie met elkaar te delen en om te begrijpen waar jouw organisatie op dat moment staat op het gebied van online marketing.

2. Ideeën & bevindingen

STRATEGISCH ONLINE MARKETINGPLAN.

Na ons eerste kennismakingsgesprek gaan we graag voor jouw organisatie aan de slag. Met de input uit dit eerste gesprek en onze eigen online marketing kennis gaan we aan de slag om een horizon te tekenen waar jouw organisatie (online) binnen afzienbare tijd naartoe moet kunnen groeien. Dit strategisch online marketingplan bevat heldere en concrete doelstellingen om het beoogde resultaat te bereiken. In dit plan werken we uit welke online kanalen voor jouw organisatie als eerste belangrijk zijn om verder uit te diepen.

3. Aan de slag

WORK IN PROGRESS.

Jouw organisatie kan aan de slag met de doelstellingen en concrete punten uit het strategisch online marketing plan. Het strategische plan van aanpak bevat ook een duidelijke taakverdeling. Afhankelijk van de wensen van jouw organisatie, die we al hebben besproken tijdens de kennismaking kan dit strategisch online marketing plan volledig door jouw organisatie zelf worden opgepakt, of juist (deels) worden uitbesteed aan onze online marketing specialisten.

4. Analyse

MONITOR DE RESULTATEN.

Online is alles te meten. Doordat de resultaten te meten te zijn, zijn ze ook direct te verbeteren! Het continue monitoren van de online positionering van jouw organisatie is van essentieel belang voor het behalen van de beoogde doelstellingen.

5. Vinger aan de pols

OVERLEGGEN & BIJSTUREN.

Afhankelijk van de beoogde samenwerking kijken we graag intensief mee bij de opvolging van het online marketingplan. Zo kunnen we tijdig zien of jouw organisatie op de goede weg zit en waar de valkuilen liggen. We zijn graag jouw sparringpartner voor allerlei vragen die betrekking hebben op de online positionering van jouw bedrijf. Periodiek overleggen en monitoring zorgt ervoor dat jouw organisatie nog scherper het strategisch online marketingplan zal volgen.

Online marketing strategie

bij MvH Media

Nog even alle belangrijke punten van het samengevat. Een online marketing strategie is een plan om online doelen te bereiken, zoals het vergroten van naamsbekendheid, het genereren van meer leads of het verhogen van de omzet. Het hebben van een sterke online marketing strategie is belangrijk voor het succes van een website en bedrijf. Om daarbij een online marketing strategie op te zetten moet je de volgende stappen volgen: definieer jouw doelgroep, stel doelen en doelstellingen vast, voer een concurrentieanalyse uit, kies jouw online marketing kanalen, maak een content strategie, ontwikkel een budget en tijdlijn, en meet en analyseer jouw resultaten.

Hierbij zijn er verschillende soorten online marketing kanalen waaruit je kunt kiezen om je online marketing strategie op toe te passen: zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), Pay Per Click (PPC) adverteren, Social Media marketing, en e mailmarketing. Het kiezen van de juiste kanalen kan helpen om gerichte marketingcampagnes te maken die resulteren in meer leads en conversies. Het meten en analyseren van jouw resultaten is de sleutel tot succes omdat dit inzicht geeft in wat werkt en wat niet, zodat je jouw strategie kunt aanpassen om betere resultaten te behalen.

Wil je daarom jouw online marketing strategie uitbesteden? Neem dan contact met ons op!