Twitter
marketing.

Twitter biedt op zakelijk gebied volop kansen en er is veel winst te behalen voor je bedrijf. Jarenlang is Twitter een van de meest gebruikte platforms op het internet geweest. In 2018 daalde het aantal actieve gebruikers voor het eerst van de piek van 336 miljoen naar 321 miljoen actieve gebruikers. Dit was een opmerkelijke trend als je het vergelijkt met Facebook en Instagram, de platformen die snel door blijven groeien. Eén van de belangrijkste redenen waarom Twitter toch interessant is om in te zetten binnen je online marketing strategie, is dat het veel interacties opwekt tussen merk en doelgroep. Gebruikers op Twitter zijn veel actiever betrokken bij merken die ze volgen dan op andere social media platformen. Zo wordt de interactie bijvoorbeeld opgezocht met middelgrote en kleine bedrijven en zij worden makkelijk gevonden. Dialoogmarketing krijgt een steeds belangrijkere positie in de online marketing wereld en Twitter is daar dus een geschikt kanaal voor. Daarnaast bleek uit een onderzoek van Twitter dat het platform nog een ander belangrijk voordeel heeft. Van alle Twitter gebruikers geeft 93.3% aan dat ze van plan zijn een aankoop te doen bij een klein bedrijf dat ze volgen op Twitter en 68,8% geeft aan dit al gedaan te hebben. De koopintentie van de consument stijgt dus wanneer hij of zij een bedrijf volgt op Twitter. Ten slotte heeft Twitter nog een aspect dat bij meerdere kanalen een positieve bijdrage levert: het gebruik van hashtags. Deze hashtags dragen bij aan je zichtbaarheid, omdat Twitter gebruikers je op deze manier kunnen vinden tussen hashtags die zij interessant vinden. 

De voordelen

 • Veel interactie en grote betrokkenheid
 • Middelgrote en kleine bedrijven worden makkelijk gevonden
 • Aankoop intentie van de consument stijgt bij actief volgen van een bedrijf
 • Meeliften op hashtags voor goede zichtbaarheid
 • Specifieke zoekwoorden targeten

Wat is Twitter marketing?

Laten we beginnen met de basis: wat is Twitter marketing eigenlijk? Twitter marketing is het gebruik van het populaire sociale media-platform Twitter om jouw merk, producten of diensten te promoten en contact te leggen met je doelgroep. Het is een geweldige manier om je online zichtbaarheid te vergroten en je bedrijf onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het draait allemaal om het creëren van een sterke aanwezigheid op Twitter en het benutten van de unieke mogelijkheden die het platform biedt.

Het mooie van Twitter marketing is dat het een real-time platform is. Dit betekent dat je snel kunt reageren op actuele gebeurtenissen, trends en discussies die relevant zijn voor jouw doelgroep. Door op het juiste moment in te haken op deze gesprekken, kun je jouw merk in de schijnwerpers zetten en de aandacht trekken van een breder publiek.

Waarom is Twitter belangrijk

Twitter heeft een enorme gebruikersbasis over de hele wereld. Er zijn miljoenen actieve gebruikers die dagelijks tweets versturen en consumeren. Dit betekent dat je een enorm potentieel publiek hebt om mee te communiceren en jouw boodschap te verspreiden. Het platform draait om snelheid en actualiteit. Het is de perfecte plek om snel te reageren op actuele gebeurtenissen, trends en nieuws. Door slim gebruik te maken van hashtags en trending topics, kun je jouw bedrijf in de schijnwerpers zetten en inspelen op wat er op dat moment leeft onder jouw doelgroep.
Ook is Twitter een geweldige plek om een ​​persoonlijk tintje aan je merk te geven. Je kunt direct communiceren met je volgers, vragen beantwoorden, feedback verzamelen en zelfs klantenservice bieden. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij jouw klanten, wat op zijn beurt weer kan leiden tot meer conversies en herhaalaankopen.

Twitter kan je helpen om meer verkeer naar je website te genereren. Door interessante en waardevolle content te delen, zoals blogartikelen, productupdates of speciale aanbiedingen, kun je jouw volgers aansporen om door te klikken naar je website. Dit vergroot de kans dat ze jouw producten of diensten ontdekken en uiteindelijk iets bij je kopen.
Tot slot biedt Twitter ook uitgebreide advertentiemogelijkheden. Met behulp van Twitter Ads kun je gerichte advertenties maken en jouw doelgroep bereiken op basis van demografische gegevens, interesses en zelfs specifieke zoekwoorden. Dit stelt je in staat om jouw marketingbudget effectief in te zetten en de juiste mensen te bereiken.

Dus waar wacht je nog op? Maak een account aan, begin met tweeten en ontdek zelf de kracht van Twitter marketing!

Het mooie van Twitter marketing is dat het een real-time platform is. Dit betekent dat je snel kunt reageren op actuele gebeurtenissen, trends en discussies die relevant zijn voor jouw doelgroep. Door op het juiste moment in te haken op deze gesprekken, kun je jouw merk in de schijnwerpers zetten en de aandacht trekken van een breder publiek.

Organisch groeien met Twitter

Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en een betrokken publiek opbouwen? Twitter is een geweldig platform om organisch te groeien en je merk onder de aandacht te brengen. Hier zijn enkele tips om het meeste uit Twitter te halen:

Optimaliseer je profiel

Zorg ervoor dat je profielinformatie volledig is ingevuld en je logo of een herkenbare afbeelding bevat. Voeg ook een pakkende beschrijving toe die je merk en producten duidelijk weergeeft. Dit helpt bij het aantrekken van volgers die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Consistente branding

Zorg voor een consistente branding op je Twitter-account. Gebruik je logo, kleurenschema en merkstem consistent in je profielfoto, omslagfoto en tweetontwerpen. Dit zorgt voor herkenbaarheid en versterkt je merkimago.

Betekenisvolle interactie

Twitter is een sociaal platform waar interactie centraal staat. Begin gesprekken, reageer op tweets van anderen en bouw relaties op met jouw volgers. Laat zien dat je interesse hebt in wat zij te zeggen hebben. Op deze manier vergroot je niet alleen jouw zichtbaarheid, maar creëer je ook een betrokken community rondom jouw merk.

Waardevolle content delen

Deel waardevolle en relevante content die jouw doelgroep interesseert. Geef tips, deel inzichten, biedt exclusieve aanbiedingen aan en deel nieuws uit jouw branche. Probeer tweets te maken die informatief, vermakelijk of inspirerend zijn. Dit vergroot de kans dat jouw volgers jouw tweets leuk vinden, retweeten en delen met hun eigen volgers.

Gebruik hashtags slim

Hashtags zijn een krachtige manier om jouw tweets te categoriseren en zichtbaar te maken voor een breder publiek. Onderzoek relevante hashtags die populair zijn binnen jouw branche en gebruik ze strategisch in jouw tweets. Dit vergroot de kans dat mensen jouw content ontdekken en jouw merk gaan volgen.

Timing is alles

Probeer te tweeten op momenten waarop jouw doelgroep actief is op Twitter. Experimenteer met verschillende tijdstippen en analyseer de resultaten om te ontdekken wanneer jouw tweets de meeste interactie en betrokkenheid genereren. Dit kan variëren per doelgroep en branche, dus het is belangrijk om jouw eigen data te analyseren.

Visuele aantrekkingskracht

Maak jouw tweets aantrekkelijker door gebruik te maken van visuele content. Voeg afbeeldingen, video’s of GIF’s toe om de aandacht van jouw volgers te trekken en jouw boodschap kracht bij te zetten. Visuele content valt op en vergroot de kans dat jouw tweets worden gezien en gedeeld.

Interessant onderwerpen om te delen

Je bent klaar om de wereld van Twitter te verkennen en je af te vragen: “Wat moet ik eigenlijk delen?” Geen zorgen, wij hebben een aantal interessante onderwerpen voor je.

 1. Bedrijfsnieuws: Laat jouw volgers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Of het nu gaat om nieuwe productlanceringen, spannende samenwerkingen of prestaties die je wilt vieren, deel het nieuws met enthousiasme. Het is een geweldige manier om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten en betrokkenheid te creëren.
 2. Tips en advies: Geef jouw volgers waardevolle tips en advies binnen jouw vakgebied. Denk aan nuttige hacks, best practices en inzichten die jouw expertise laten zien. Door waardevolle informatie te delen, bouw je autoriteit op en laat je zien dat je een betrouwbare bron bent.
 3. Inspirerende citaten: Iedereen kan wel wat inspiratie gebruiken, toch? Deel inspirerende citaten die relevant zijn voor jouw branche of doelgroep. Het kan mensen motiveren, hen aan het denken zetten of gewoon een glimlach op hun gezicht toveren. Het is een eenvoudige manier om positiviteit te verspreiden en een band op te bouwen met jouw volgers.
 4. Interessante artikelen en bronnen: Deel links naar interessante artikelen, blogposts of bronnen die jouw volgers kunnen helpen. Het kunnen nieuwsartikelen zijn over jouw branche, tips van experts of educatieve inhoud. Door waardevolle informatie te delen, positioneer je jezelf als een bron van kennis en trek je meer geïnteresseerde volgers aan.
 5. Leuke en informatieve infographics: Infographics zijn een geweldige manier om informatie visueel aantrekkelijk te presenteren. Deel infographics met statistieken, feiten of handige tips die jouw volgers interessant zullen vinden. Ze zijn gemakkelijk te begrijpen en trekken de aandacht van jouw doelgroep.
 6. User-generated content: Betrek jouw volgers bij jouw Twitter-account door user-generated content te delen. Moedig jouw volgers aan om foto’s, video’s of ervaringen te delen die verband houden met jouw producten of diensten. Het vergroot de betrokkenheid en laat zien dat je waarde hecht aan jouw community.
 7. Achter de schermen: Geef jouw volgers een exclusief kijkje achter de schermen van jouw bedrijf. Laat zien hoe het er dagelijks aan toegaat, deel foto’s van jouw team, laat zien hoe producten worden gemaakt of geef een sneak peek van nieuwe projecten. Het creëert een gevoel van authenticiteit en menselijkheid.

Onthoud dat het belangrijk is om afwisseling te bieden in jouw content. Mix en match verschillende onderwerpen, voeg een persoonlijke touch toe en wees consistent. Wees niet bang om te experimenteren en te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

Twitter

adverteren.

Adverteren op Twitter komt grotendeels overeen met adverteren op Facebook en Instagram, maar Twitter heeft nog een belangrijk en interessant aspect dat de strategie om te adverteren op Twitter uniek maakt. Het is namelijk mogelijk om je advertenties te tonen aan Twitter-gebruikers die naar specifieke woorden zoeken op Twitter. Vergelijkbaar met Google Ads kun je ook hier gebruik maken van brede zoekwoorden, woordgroepen, exacte zoekwoorden en uitsluitingszoekwoorden. Bij elk zoekwoord krijg je het dagelijks geschatte volume te zien, om er zeker van te zijn dat jij het gewenste aantal potentiële klanten bereikt met jouw budget.

Gerichte targeting

Twitter stelt je in staat om gebruik te maken van verschillende targetingopties, zoals locatie, interesses, demografische gegevens en zoekwoorden. Dit stelt je in staat om jouw advertenties te richten op specifieke doelgroepen die het meest relevant zijn voor jouw producten of diensten. Hierdoor kun je jouw marketingbudget effectiever besteden en je boodschap overbrengen aan de juiste mensen op het juiste moment.

Promoted Tweets

Met Promoted Tweets kun je jouw belangrijkste tweets promoten bij een breder publiek. Deze tweets verschijnen in de tijdlijn van gebruikers, waardoor je meer zichtbaarheid krijgt en je boodschap effectiever kunt verspreiden. Of het nu gaat om het aankondigen van een nieuwe productlancering, het delen van waardevolle content of het promoten van een speciale aanbieding, Promoted Tweets stellen je in staat om de aandacht te trekken van jouw doelgroep en interactie te stimuleren.

Trending Topics

Een andere interessante mogelijkheid op Twitter is adverteren rondom trending topics. Door in te spelen op populaire onderwerpen die momenteel veel besproken worden, kun je jouw bereik vergroten en de betrokkenheid bij jouw merk stimuleren. Of het nu gaat om een belangrijk evenement, een viral nieuwsitem of een opkomende trend, het adverteren rondom trending topics stelt je in staat om in te spelen op de actualiteit en de aandacht te trekken van een breed publiek.

Doelgericht adverteren

Met Twitter Ads kun je specifieke doelen instellen voor jouw advertentiecampagnes. Of je nu websiteverkeer wilt genereren, conversies wilt stimuleren of jouw aantal volgers wilt vergroten, Twitter biedt de mogelijkheid om jouw advertenties af te stemmen op de specifieke doelen die je wilt bereiken. Dit stelt je in staat om de resultaten van jouw advertenties te meten en de prestaties continu te optimaliseren.

Naast Twitter marketing denken wij graag mee met je met je Facebook marketing, Pinterest marketing en LinkedIn marketing strategie. 

Best practices met Twitter marketing

Nu je bekend bent met wat Twitter marketing is en waarom het belangrijk is voor jouw website, laten we eens kijken naar enkele best practices die je kunt volgen om het meeste uit jouw Twitter marketinginspanningen te halen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Ken je doelgroep: Voordat je begint met Twitter marketing, is het essentieel om een goed begrip te hebben van jouw doelgroep. Wie zijn ze, wat zijn hun interesses en welke problemen kunnen jouw producten of diensten oplossen? Door je doelgroep te begrijpen, kun je jouw content en boodschappen beter afstemmen op hun behoeften en verwachtingen.
 2. Wees consistent: Consistentie is de sleutel tot succes op Twitter. Zorg ervoor dat je regelmatig waardevolle content deelt en actief blijft op het platform. Dit helpt je om een band op te bouwen met jouw volgers en zorgt ervoor dat jouw merk top-of-mind blijft. Plan jouw tweets vooruit en zorg ervoor dat je een goede mix hebt van informatieve, leuke en promotiegerichte tweets.
 3. Gebruik visuele elementen: Tweets met visuele elementen trekken vaak meer aandacht dan puur tekstuele tweets. Voeg afbeeldingen, infographics, video’s of GIF’s toe aan jouw tweets om ze op te laten vallen in de tijdlijn van gebruikers. Visuele content kan jouw boodschap versterken en de betrokkenheid bij jouw tweets vergroten.
 4. Wees interactief: Twitter is een platform voor conversaties, dus wees niet bang om de dialoog aan te gaan met jouw volgers. Reageer op reacties, stel vragen, organiseer polls en moedig jouw volgers aan om te reageren op jouw tweets. Door interactief te zijn, bouw je een gemeenschap rond jouw merk en creëer je betrokkenheid en loyaliteit.
 5. Monitor en analyseer: Het is belangrijk om de resultaten van jouw Twitter marketinginspanningen te monitoren en te analyseren. Gebruik de analysetools van Twitter om te zien welke tweets goed presteren, hoeveel betrokkenheid je genereert en hoeveel verkeer je naar jouw website leidt. Deze inzichten helpen je om jouw strategie continu te verbeteren en jouw doelen te bereiken.
 6. Leer van concurrenten en experts: Twitter is een bron van inspiratie en kennis. Volg jouw concurrenten en experts in jouw branche om te zien wat zij doen op Twitter en welke strategieën zij toepassen. Leer van hun successen en mislukkingen en pas dit toe op jouw eigen Twitter marketingstrategie.
 

De voordelen van

twitter marketing uitbesteden

Je hebt nu al een goed idee van de voordelen van Twitter marketing en hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien. Maar waarom zou je eigenlijk overwegen om jouw Twitter marketing uit te besteden?

Twitter marketing vereist specifieke kennis en vaardigheden om effectief te zijn. Als je jouw Twitter marketing uitbesteedt, profiteer je van de expertise en ervaring van professionals die zich dagelijks bezighouden met Twitter marketingstrategieën. Ze kennen de nieuwste trends, beste praktijken en weten hoe ze jouw doelgroep effectief kunnen bereiken. Door de experts in te schakelen, kun jij je concentreren op andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf, terwijl je erop vertrouwt dat jouw Twitter marketing in goede handen is.

Het beheren van een effectieve Twitter marketingstrategie vergt tijd en toewijding. Het vereist regelmatig bijwerken van content, monitoren van prestaties, betrokkenheid bij gebruikers en het inspelen op trends. Door dit uit te besteden, bespaar je waardevolle tijd die je kunt besteden aan andere bedrijfsactiviteiten.
Een professioneel bureau zal een strategische benadering hanteren bij het ontwikkelen van jouw Twitter marketingcampagnes. Ze beginnen met een grondige analyse van jouw doelgroep, concurrentie en doelstellingen. Op basis hiervan ontwikkelen ze een op maat gemaakte strategie die gericht is op het bereiken van specifieke resultaten, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads of het stimuleren van conversies. Door hun strategische aanpak kun je de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste mensen overbrengen.

Twitter is een dynamisch platform dat voortdurend evolueert. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, functies en mogelijkheden om het meeste uit jouw Twitter marketinginspanningen te halen. Een gespecialiseerd bureau zal deze ontwikkelingen op de voet volgen en ervoor zorgen dat jouw strategie altijd up-to-date is. Ze zullen nieuwe kansen identificeren en deze direct implementeren, zodat jouw bedrijf altijd voorop blijft lopen.
Bij het uitbesteden van jouw Twitter marketing kun je rekenen op meetbare resultaten. Een professioneel bureau zal de prestaties van jouw campagnes nauwlettend volgen en analyseren. Ze gebruiken geavanceerde tools en analysetechnieken om inzicht te krijgen in het bereik, de betrokkenheid en de conversies die jouw Twitter marketing genereert. Op basis van deze gegevens kunnen ze de strategie bijsturen en optimaliseren om het beste rendement op jouw investering te behalen.

Van het opzetten van een boeiend profiel tot het creëren van pakkende content en het beheren van advertentiecampagnes, we zorgen ervoor dat jouw Twitter aanwezigheid opvalt tussen de massa. We richten ons op het vergroten van jouw volgers, het stimuleren van betrokkenheid en het genereren van waardevolle leads.Ons team van social media experts heeft de kennis en ervaring om de nieuwste trends en beste praktijken op Twitter te volgen. We zorgen ervoor dat jouw strategie altijd up-to-date is en profiteert van de nieuwste mogelijkheden die het platform biedt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Waarom Twitter MARKETING

uitbesteden bij mvh media

MvH Media is er om je te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve Twitter marketing strategie. We beginnen met een grondige analyse van jouw bedrijf, jouw doelstellingen en jouw doelgroep. Op basis daarvan ontwerpen we een strategie die perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Van het opzetten van een boeiend profiel tot het creëren van pakkende content en het beheren van advertentiecampagnes, we zorgen ervoor dat jouw Twitter aanwezigheid opvalt tussen de massa. We richten ons op het vergroten van jouw volgers, het stimuleren van betrokkenheid en het genereren van waardevolle leads.Ons team van social media experts heeft de kennis en ervaring om de nieuwste trends en beste praktijken op Twitter te volgen. We zorgen ervoor dat jouw strategie altijd up-to-date is en profiteert van de nieuwste mogelijkheden die het platform biedt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!