Wijzigings geschiedenis

De wijzigingsgeschiedenis is een functionaliteit in zoekmachine adverteren (SEA) waarmee adverteerders een overzicht kunnen bekijken van alle wijzigingen die zijn doorgevoerd in hun SEA-campagnes. Het biedt een chronologisch logboek van alle aanpassingen en updates die zijn gedaan, inclusief de datum, tijd en details van elke wijziging.

Hoe wordt de wijzigingsgeschiedenis gebruikt?

De wijzigingsgeschiedenis wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de evolutie van SEA-campagnes en om de effecten van specifieke wijzigingen te beoordelen. Adverteerders kunnen de wijzigingsgeschiedenis raadplegen om te zien welke aanpassingen zijn gemaakt, wie de wijzigingen heeft doorgevoerd en wanneer ze zijn doorgevoerd.

Met de wijzigingsgeschiedenis kunnen adverteerders:

  • Controleren welke wijzigingen zijn doorgevoerd in biedingen, advertentieteksten, zoekwoorden, targetinginstellingen en andere campagne-instellingen.
  • Problemen of fouten opsporen door wijzigingen te vergelijken met campagneprestaties en statistieken.
  • Samenwerken en communiceren met teamleden of externe partners door opmerkingen toe te voegen aan specifieke wijzigingen.
  • De verantwoordelijkheid toewijzen aan teamleden door de wijzigingen te koppelen aan specifieke gebruikersaccounts.

Waarom is de wijzigingsgeschiedenis belangrijk voor SEA?

De wijzigingsgeschiedenis is een waardevol hulpmiddel voor adverteerders in SEA. Het biedt transparantie en traceerbaarheid van wijzigingen die zijn aangebracht in SEA-campagnes, wat essentieel is voor het beheer en de optimalisatie van campagnes.

Door toegang te hebben tot de wijzigingsgeschiedenis kunnen adverteerders de effecten van specifieke aanpassingen begrijpen en analyseren. Ze kunnen wijzigingen vergelijken met campagneprestaties, trends en doelstellingen, en zo inzicht krijgen in welke aanpassingen succesvol waren en welke mogelijk verbetering behoeven.

Bovendien draagt de wijzigingsgeschiedenis bij aan een betere samenwerking tussen teamleden en een efficiëntere communicatie. Het stelt adverteerders in staat om te zien wie verantwoordelijk is voor elke wijziging en om opmerkingen toe te voegen om context te bieden of verdere discussie mogelijk te maken.

Kennisbank