App uitsluitingen

App uitsluitingen zijn een functionaliteit binnen SEA waarmee adverteerders specifieke mobiele apps kunnen uitsluiten van hun advertentiecampagnes. Hiermee kunnen ze voorkomen dat hun advertenties worden weergegeven in apps die mogelijk niet relevant zijn voor hun doelgroep of die een negatieve impact kunnen hebben op de prestaties van hun campagnes.

Hoe worden app uitsluitingen gebruikt?

Adverteerders kunnen app uitsluitingen instellen op basis van de app-ID’s van individuele mobiele apps of op basis van categorieën van apps. Door specifieke apps uit te sluiten, kunnen ze ervoor zorgen dat hun advertenties alleen worden weergegeven in apps die relevant zijn voor hun doelgroep en die een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun campagnes.

App uitsluitingen kunnen worden toegepast op verschillende niveaus van een advertentieaccount, zoals campagnes, advertentiegroepen of zelfs individuele advertenties. Dit geeft adverteerders de flexibiliteit om nauwkeurige controle uit te oefenen over waar hun advertenties worden weergegeven en ervoor te zorgen dat ze alleen in relevante app-omgevingen verschijnen.

Waarom zijn app uitsluitingen belangrijk voor SEA?

App uitsluitingen zijn belangrijk voor SEA om de volgende redenen:

  • Relevantie: Door ongewenste apps uit te sluiten, kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties alleen worden weergegeven in apps die relevant zijn voor hun doelgroep. Dit verhoogt de kans op interactie en conversie.
  • Kwaliteit en prestaties: Niet alle apps bieden een optimale gebruikerservaring of genereren waardevolle resultaten voor adverteerders. Door ongeschikte apps uit te sluiten, kunnen adverteerders de kwaliteit en prestaties van hun advertenties verbeteren.
  • Controle: App uitsluitingen geven adverteerders de controle over waar hun advertenties worden weergegeven. Ze kunnen specifieke apps identificeren die mogelijk niet passen bij hun merk of doelstellingen en deze uitsluiten om hun advertentiebudget efficiënter te besteden.

Kennisbank