Custom audiences

Custom Audiences voor Social Media marketing verwijzen naar doelgroepsegmenten die specifiek zijn samengesteld op basis van bepaalde kenmerken, zoals demografische gegevens, gedrag of interesses. Deze doelgroepen worden gemaakt door adverteerders en marketeers en kunnen worden gebruikt om gerichte advertenties te tonen aan mensen die al een bepaalde interactie hebben gehad met het merk, zoals websitebezoekers, e-maillijsten of app-gebruikers.

Hoe worden Custom Audiences gebruikt?

Om Custom Audiences te gebruiken, moeten adverteerders en marketeers eerst een bestaande lijst van klantgegevens verzamelen, zoals e-mailadressen, telefoonnummers of gebruikers-ID’s. Vervolgens kunnen ze deze gegevens uploaden naar het advertentieplatform van het sociale mediakanaal, waar de gegevens worden geanonimiseerd en gematcht met gebruikersprofielen op het platform.

Na het maken van een Custom Audience kunnen adverteerders gerichte advertenties maken die specifiek worden weergegeven aan de geselecteerde doelgroep. Dit stelt hen in staat om relevante en gepersonaliseerde content te tonen aan mensen die al bekend zijn met het merk, wat de kans vergroot dat ze actie ondernemen, zoals een aankoop doen of zich inschrijven voor een nieuwsbrief.

Waarom zijn Custom Audiences belangrijk voor Social Media Marketing?

Custom Audiences zijn belangrijk voor Social Media Marketing om verschillende redenen:

1. Gerichte targeting: Met Custom Audiences kunnen adverteerders hun advertenties richten op specifieke groepen mensen die al interesse hebben getoond in het merk of een bepaalde actie hebben ondernomen. Dit zorgt voor een gerichtere en effectievere marketingcampagne, omdat de advertenties worden getoond aan mensen die meer geneigd zijn om te converteren.

2. Verbeterde personalisatie: Door te adverteren naar Custom Audiences, kunnen adverteerders relevante en gepersonaliseerde content tonen die aansluit bij de specifieke behoeften en interesses van de doelgroep. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring en een hogere betrokkenheid bij de advertenties.

3. Verhoogde conversie en retentie: Het targeten van bestaande klanten of mensen die al interactie hebben gehad met het merk, kan de kans op conversie en retentie vergroten. Custom Audiences stellen adverteerders in staat om follow-upadvertenties te tonen aan mensen die al interesse hebben getoond, waardoor ze herinnerd worden aan het merk en aangespoord worden om actie te ondernemen.

4. Kostenbesparend: Het gebruik van Custom Audiences kan kosteneffectief zijn, omdat adverteerders hun advertentiebudgetten kunnen richten op een specifieke groep mensen met een hogere kans op conversie. Dit minimaliseert de verspilling van advertentie-uitgaven aan niet-relevante doelgroepen, waardoor de ROI van de campagne wordt verbeterd.

5. Klantinzichten en retargeting: Door gebruik te maken van Custom Audiences kunnen adverteerders waardevolle inzichten verkrijgen over het gedrag en de voorkeuren van hun klanten. Dit stelt hen in staat om hun marketingstrategieën verder te verfijnen en gepersonaliseerde retargetingcampagnes te creëren om klanten opnieuw te bereiken en hen aan te moedigen om terug te keren naar het merk.

Het gebruik van Custom Audiences in Social Media Marketing biedt adverteerders de mogelijkheid om hun advertenties te richten op specifieke groepen mensen die al bekend zijn met het merk of een bepaalde interactie hebben gehad. Dit resulteert in een betere targeting, verbeterde personalisatie, verhoogde conversie en retentie, kostenbesparing en waardevolle klantinzichten. Door gebruik te maken van Custom Audiences kunnen adverteerders hun Social Media Marketingstrategieën optimaliseren en effectieve resultaten behalen.

Kennisbank