Shopping-advertenties naar aanvullende Google-platform

Deze week heeft Google gelanceerd dat de Shopping-advertenties worden uitgebreid naar aanvullende Google-platforms. Hierdoor is het mogelijk om in de week van 15 juli 2019 potentiële klanten te bereiken die het aankooptraject beginnen op een ander platform dan het standaard platform van Google.

Wat houdt het aanvullende Google platform in?

Over enige tijd komen de Shopping-advertenties in aanmerking om weergegeven te worden op de platformen YouTube en Google Discover. Shopping advertenties kunnen nu dus ook in delen van het Display netwerk worden getoond.

YouTube

Dit platform kennen en gebruiken we bijna allemaal, zowel jong als oud. De één gebruikt het om op te zoeken hoe je een heerlijke maaltijd kan bereiden, de ander gebruikt het om je kind even af te leiden met een video terwijl je de maaltijd aan het bereiden bent. YouTube heeft op dit moment 1,8 miljard maandelijks ingelogde gebruikers.  De Shopping advertenties worden op YouTube getoond waar nu ook al andere Display-advertenties worden getoond.

Google Discover

Google Discover is een scrollbare lijst van Google die je kunt bekijken op een mobiele telefoon. In deze lijst kun je berichten vinden die voor jou interessant zijn. Google bepaalt dit aan de hand van de interactie met Google-producten en content die je aan het volgen bent. Ben je bijvoorbeeld de laatste tijd series aan het kijken zoals ik? Dan zal Google Discover hierop inspelen en je relevante berichten hierover laten zien, zoals in onderstaand voorbeeld. De Shopping advertenties zullen tussen de berichten komen te staan.

Hoe kun je dit instellen?

De huidige Shopping campagnes komen automatisch in aanmerking om getoond te worden op YouTube en Google Discover wanneer de Zoekpartners van Google zijn ingeschakeld. Zoekpartners van Google zijn partnersites waarop de advertenties kunnen worden weergegeven en hebben geen invloed op de kwaliteitsscore voor het zoeknetwerk.
Indien je niet wenst getoond te worden op YouTube en Google Discover is het eenvoudig om jezelf af te melden. Hiervoor zorg je dat ‘YouTube en Discover in het Display Netwerk’ niet is aangevinkt. De afmeldoptie is nu nog niet beschikbaar.

Google afbeeldingen

Een tijdje terug is er bekend gemaakt dat de Shopping-advertenties ook getoond worden in Google Afbeeldingen. Ook heeft Google Shoppable Ads voor Google Afbeeldingen geïntroduceerd, waarbij het lijkt alsof je direct producten kunt shoppen uit de showroom. Lees hier meer over.

 

Hulp nodig? Je hebt nog enige tijd om na te denken of je wel of niet vertoond wil worden in het aanvullende Google-platform. Ons advies is; test het! Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met een SEA specialist.

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over zoekmachine adverteren
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen SEO Marketing, SEA marketing en meer. 
  • Maximaal één keer per maand
  • Updates van het beste Digital Marketing Agency van België

Meer blogs over

zoekmachine adverteren

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?