(nieuwe) Mogelijkheden Bing Ads

Steeds meer websites of webshops willen ook goed gevonden worden in de zoekmachine Bing en maken gebruik van het programma voor betaald adverteren, Bing Ads.

Bing is continu bezig met het verbeteren van de mogelijkheden, onder andere door middel van extensies. Bing heeft een paar dagen terug de callout en review extensies geïntroduceerd. Je kunt de extensies inzetten op zowel campagne- als advertentiegroep niveau.

Callout en review extensie

De callout extensie is vergelijkbaar met de highlight extensie in Google AdWords. Het is mogelijk om tot een maximum van 20 callouts in je campagne op te nemen, het minimum aantal callouts bedraagt 2, anders worden de callouts niet vertoond. Een callout kan bijvoorbeeld zijn: 24/7 klantenservice, gratis verzending, etc.

De review extensie is vergelijkbaar met de review extensie in Google AdWords. De beoordeling moet verschijnen op de landingspagina om vertoond te worden. Het grote voordeel van het inzetten van een review extensie, is dat je niet hoeft te betalen voor klikken op deze links. De beoordelingen moeten een trouw beeld geven van de oorspronkelijke beoordeling, maar kunnen enigszins worden geparafraseerd.

Voordelen extensies

Met extensies kun je meer informatie geven over je bedrijf, product en/of dienst. Ook wordt de advertentie automatisch langer, waardoor deze meer opvalt. Dit kan leiden tot meer klikken en het verbeteren van je ROI.

Welke extensies zijn er allemaal?

De volgende extensies kunnen op dit moment worden ingezet via Bing Ads:

 • Locatie extensie: hiermee kun je de locatie van je bedrijf laten zien. Wanneer je meerdere locaties hebt, toont Bing automatisch de dichtstbijzijnde locatie.
 • Call extensie: hiermee kun je een telefoonnummer toevoegen aan je advertentie, waardoor er meteen naar je bedrijf gebeld kan worden.
 • Sitelink extensie: hiermee kun je bepaalde producten en/of diensten promoten en hierover meer informatie geven.
 • App extensie: hiermee kun je een app promoten.
 • Image extensie: visuele elementen geven een betrouwbare en herkenbare indruk.
 • Callout extensie: hiermee kun je producten of het aanbod extra belichten. Callouts zijn niet klikbaar.
 • Review extensie: dit kan zorgen voor een (extra) stukje betrouwbaarheid. Wanneer er op de review extensie wordt geklikt, wordt de zoeker automatisch doorgestuurd naar de website van de beoordeling/review van derden.

Starten met Bing?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Hier vindt je meer informatie over betaald adverteren in Bing. MvH Media is officieel Bing Ads Partner en helpt graag met het opzetten van een rendabele Bing campagne.

Bronnen: Bing Logo afbeelding – © Bing

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

 • Alle nieuwste ontwikkelingen over zoekmachine adverteren
 • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
 • Laatste ontwikkelingen binnen SEO Marketing, SEA marketing en meer. 
 • Maximaal één keer per maand
 • Updates van het beste Digital Marketing Agency van België

Meer blogs over

zoekmachine adverteren

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?