Nieuwe shopping features in Pinterest

Leestijd: 1 minuten

Steeds meer mensen willen niet alleen via Pinterest inspiratie opdoen, maar ook direct een aankoop doen. Binnenkort wordt dit ook voor Nederlandse pinners makkelijker! Landen als Australië, Canada, Frankrijk en Duitsland hadden deze opties al sinds juni, maar binnenkort is dit dus ook mogelijk voor Nederland

Wat zijn deze nieuwe features?

Bedrijven krijgen toegang tot het Verified Merchant Program en een nieuwe producttag tool. Daarnaast kunnen pinners een winkellijstje maken en daar hun pins in opslaan.

Van enkel inspiratie opdoen naar shoppen

Pinterest wil gebruikers helpen met het vinden van de juiste producten, door ze een goede shopervaring te geven. Waar Pinterest twee jaar terug enkel een kanaal was voor inspiratie, wordt het nu ook een kanaal om daadwerkelijk op te winkelen. Pinterest geeft aan dat iedere pin het begin van een aankoop kan zijn.

Waarom is dit goed nieuws?

Pinterest gebruikers zijn erg betrokken. Doordat jij als bedrijf niet alleen deze betrokken gebruikers kan inspireren, maar ze ook kan laten converteren wordt dit kanaal nog interessanter. Met ruim 5 miljoen Pinterest gebruikers in Nederland mag je deze kans niet laten liggen.

Storefront
Producttagging
Shopping list

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over social media marketing
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen SEO Marketing, SEA marketing en meer. 
  • Maximaal één keer per maand
  • Updates van het beste Digital Marketing Agency van België

Meer blogs over

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?