Direct afspraken maken (of reserveren) via Google Mijn Bedrijf

Leestijd: 3 minuten

Dat Google dit jaar bezig is om het Googel Mijn Bedrijf-paneel verder uit te breiden is geen geheim meer. Een tijdje geleden kwam de update voor Google Posts en momenteel wordt er getest Question & Answer mogelijkheden. De rede van Google is om gebruikers sneller en directer te voorzien van antwoorden. Dat doet de zoekmachine al met Featured Snippets, waar in feite het Google Mijn Bedrijf-paneel al een Featured Snippet op zich is.

Daarom is het sinds een kleine week ook mogelijk om een afspraak-URL toe te voegen aan het Google Mijn Bedrijf-paneel:

Google Mijn Bedrijf - Afspraak URL's - Voorbeeld MvH Media

Voor bedrijven als verzekeringsmaatschappijen, dokters, advocaten, meubelmakers, telefoon reparatie services en meer biedt dit natuurlijk een welkome uitkomst.

Naast bovengenoemde soorten bedrijven, kunnen restaurants zelfs naast het reserveren (afspraak maken) de volgende URL’s invoegen:

 • Het reserveren van een tafel
 • Het menu zien
 • Het vooraf plaatsen van je bestelling

Wat is er bekend over Afspraak URL’s?

Hoewel de feature een kleine week live is, zijn er al de enige feiten over bekend.

 1. De Afspraak URL’s zijn niet voor iedere business beschikbaar
 2. Afspraak URL’s van Third Party boekings sytemen (Bookatable.com, Iens.nl) kunnen ook zichtbaar worden in je Google Mijn Bedrijf.
 3. De Afspraak URL staat direct live
 4. De Afspraak URL is niet volledig zichtbaar, enkel de naam van het domein. In dit geval toont het paneel geen https://www.mvhmedia.be/contact-mvh-media maar enkel mvhmedia.nl.
 5. Gebruikers (en dus ook concurrenten) kunnen geen Bewerking Voorstellen.

Google Mijn Bedrijf - Afspraak URL's - Voorbeeld MvH Media 2

Ik kan geen Afspraak URL invullen.. wat nu?

Het kan voorkomen dat voor jouw branche het (nog) niet mogelijk is om een Afspraak URL in te dienen. Gelukkig is er een ‘omweg’ om alsnog van deze tool gebruik te maken. De functie is namelijk gebaseerd op categorieën. Voor MvH Media (welke valt in de categorie Internetmarketing in Dongen) is deze functie wel beschikbaar.

Wanneer het voor jouw business / categorie niet beschikbaar is, kun je het beste een categorie toevoegen welke wel de functie heeft voor het indienen van een Afspraak URL. Wanneer je de Afspraak URL hebt ingevoerd, kun je de desbetreffende categorie (welke hoogstwaarschijnlijk niet aansluit op je branche) weer verwijderen. De Afspraak URL zou moeten blijven staan.

Vragen over Afspraak URL’s of hulp nodig bij het instellen van deze tool? De online marketeers van MvH Media staan graag voor je klaar. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Bronnen: Google My Business visual – © Google

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

 • Alle nieuwste ontwikkelingen over zoekmachine optimalisatie
 • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
 • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
 • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

zoekmachine optimalisatie

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?