LinkedIn Stories nu beschikbaar in Nederland

Gisteren 13 mei zijn Stories op LinkedIn gelanceerd in Nederland. Wij zijn hiermee het eerste Europese land waarin deze functie wordt getest. LinkedIn volgt hiermee de platformen Facebook, Instagram, whatsApp en Snapchat waar het ook mogelijk is om een story te plaatsen die na 24 uur weer is verdwenen. Maar wat houden LinkedIn Stories nu precies in?

Wat zijn LinkedIn stories?

Stories op LinkedIn werken hetzelfde zoals op Instagram of Facebook. Je plaatst een video of foto(s) die vervolgens voor 24 uur zichtbaar zijn voor je volgers en daarna verdwijnen de Strories automatisch.

Waar vind je Linkedin Stories?
LinkedIn Stories vind je in de mobiele applicatie, bovenin op de homepage. Links zie je altijd als eerste je eigen profielfoto en daarnaast krijg je personen waar jij een connectie mee hebt/ die je volgt te zien die een story hebben geplaatst. Zie jij de Stories nog niet terugkomen op je homepage? Geen zorgen. LinkedIn is op dit moment bezig om bij iedereen de Stories te implementeren. Hierdoor kan het soms net wat langer duren voordat het bij jou zichtbaar is. Probeer altijd de app opnieuw te updaten, wellicht dat dit al direct effect kan hebben.

 

Hoe gebruik je LinkedIn Stories?

In principe werken LinkedIn Stories hetzelfde zoals we al gewend zijn van de andere Social Media kanalen. Klik bij de Stories op het plusteken bij je eigen profielfoto. Je krijgt dan de mogelijkheid om een afbeelding of video toe te voegen. De video mag maximaal 18 seconden duren. Je kan ook direct vanuit de Story functie een video opnemen of een foto maken.

Stickers en vermeldingen
Vervolgens krijg je de mogelijkheid om stickers toe te voegen en een vermelding te plaatsen waarbij je een connectie kan taggen.

 

Toevoegen van eigen tekst
Daarnaast kan je nog eigen tekst toevoegen in verschillende kleuren. Zo kun je gemakkelijk een korte toelichting geven bij de content die je gaat plaatsen. Ook handig om te weten: wanneer jouw Story is geplaatst kan je direct zien hoe veel personen jouw Story hebben bekeken. Dit wordt zichtbaar wanneer je jouw eigen Story opent.

LinkedIn Stories voor bedrijven

Helaas is LinkedIn Stories op dit moment nog niet mogelijk voor bedrijfspagina’s. Dit komt doordat de nieuwe functie nog in de testfase zit. Naar verwachting zal dit de aankomende maanden verder uitgerold worden. Ook voor bedrijven kunnen LinkedIn Stories namelijk een toegevoegde waarde bieden. Je kunt hiermee een informele en menselijke kant van je professionele LinkedIn pagina belichten. Voor nu is het daarom juist sterk om je persoonlijke LinkedIn pagina in te zetten en hiermee meer inzicht te geven in je dagelijkse werkzaamheden of om kennis en praktische tips te delen.

Zodra er meer bekend is over LinkedIn Stories voor bedrijfspagina’s brengen we jullie hier direct van op de hoogte. Blijf ons dus zeker volgen op onze socials!

 

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over social media marketing
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen SEO Marketing, SEA marketing en meer. 
  • Maximaal één keer per maand
  • Updates van het beste Digital Marketing Agency van België

Meer blogs over

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?