Aangepaste openingstijden Google mijn Bedrijf

Het is weer bijna zover, de feestdagen komen er weer aan. Voor bedrijven houdt dit in dat zij minder goed te bereiken zijn tijdens de periode van kerst tot het nieuwe jaar. Uit ervaring weten we dat veel bedrijven zelfs hun deuren sluiten tijdens deze periode. Meestal wordt dit wel netjes aangegeven op de website van het bedrijf, maar het is ook belangrijk dat dit gebeurd op Google Mijn Bedrijf. Veel internetgebruikers kijken niet verder dan de openingstijden die ze zien op Google Mijn Bedrijf, dus het is zeker van belang dat deze data ook tijdens de feestdagen actueel is.

Bij Google Mijn Bedrijf kun je aangepaste openingstijden instellen voor tijdens de feestdagen. Het is zelfs mogelijk om deze aangepaste tijden te uploaden via een feed, maar voor minder technische gebruikers is het veel handiger om deze handmatig in te stellen. Ook voor andere feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Koningsdag kunnen aangepaste openingstijden via Google Mijn Bedrijf worden ingesteld.

Aangepaste openingstijden instellen in Google Mijn Bedrijf

  1. Om te beginnen dien je in te loggen in Google Mijn Bedrijf (via https://www.google.nl/business/)
  2. In het gewenste account van het bedrijf scroll je naar de normale openingstijden en daaronder kun je op ‘voeg afwijkende openingstijden toe’ klikken
  3. In de pop-up kun je de openingstijden opgeven voor de dagen waarop de winkel aangepaste openingstijden heeft. Je kunt meerdere data toevoegen en verschillende openingstijden invoeren.
  4. Wanneer alle aangepaste openingstijden erin staan, klik je op ‘toepassen’ en wordt deze informatie door Google verwerkt.

aangepaste openingstijden Google mijn Bedrijf

Kies je ervoor om de openingstijden niet aan te passen, dan zal Google hoogst waarschijnlijk de conclusie trekken dat je tijdens de feestdagen gewoon gesloten bent. Als alles goed gaat geeft Google hier wel een melding over. Zou je eventueel meer willen weten over de aangepaste openingstijden in Google Mijn Bedrijf? Twijfel dan niet en neem gewoon contact op met een van de SEO experts van MvH Media.

Namens heel het team van MvH Media, een fijne feestdagen toegewenst!

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

Meer blogs over

online marketing

Online Marketing
Mark van Hattum

Boekentips 2023

Met de zomer voor de deur is het vaak een goed moment om even een stapje terug te doen. Lekker relaxen tijdens een welverdiende vakantie.

Lees meer
50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?