Boekentips 2023

Leestijd: 3 minuten

Met de zomer voor de deur is het vaak een goed moment om even een stapje terug te doen. Lekker relaxen tijdens een welverdiende vakantie. Meestal ook een ideaal moment om ook wat meer tijd vrij te maken voor het lezen van boeken. Om jouw lijstje verder aan te vullen deel ik graag jaarlijks mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar. Hopelijk geeft dit lijstje jou inspiratie!  

Geniet van de zomer en veel leesplezier! 

Bekijk de video 👇

#5 Everybody lies 

Een bestseller van de New York Times. Een boek over Big Data. Wat vertelt de data ons over wie we echt zijn? Big Data heeft het antwoord. Als je maar de juiste vragen stelt. Een inspirerend boek op een grappige manier geschreven. 

Bekijk op bol.com

#4 Welkom in de Metaverse

Na Big Data op positie 5 is het de beurt aan een ander Buzzwordmetaverse”. Ondanks dat ‘metaverse’ nog veel weg heeft van een ‘buzz’, lukt het de schrijver Pieter van Leugenhagen goed om een kijkje in de toekomst te schetsen hoe Metaverse de wereld gaat/ kan veranderen. Vooral een aanrader omdat je wat meer inspiratie en richting geeft over de Metaverse wereld.

Bekijk op bol.com

#3 AMP it Up

Dit jaar blijven we dicht bij Big Data. Amp it Up is een boek voor managers om een organisatie te schalen. Geschreven door de CEO van Snowflake. Op een manier die het direct toepasbaar maakt voor veel andere organisaties. Absoluut een aanrader.

Bekijk op bol.com

#2 Rocket Fuel 

Geen hagelnieuw boek. Wel een boek dat eigenlijk elke manager gelezen zou moeten hebben. Het is een makkelijk en snel door te nemen boek. Een boek dat meer richting geeft van Visie totaan extractie van die visie. 

Bekijk op bol.com

#1 No rules rules 

De absolute aanrader van dit jaar. De organisatie, Netflix, achter ‘no rules rules’ behoeft geen uitleg. Het boek wellicht wel. No Rules rules geeft een gedetailleerd beeld hoe Netflix in staat is om te schalen naar nieuwe ideeën en landen. Voornamelijk door een duidelijke visie van het bedrijf te delen met alle collega’s, en deze de vrijheid te geven om geheel zelfstandig naar deze visie te handelen. Maar dan echt geheel zelfstandig. Hoe manage je dit principe? Welke resultaten geeft dit? Waar moet je dan op letten? Dit boek beschrijft goed én praktisch hoe dit steeds groter is uitgerold binnen het bedrijf. Een inspiratie voor managers om collega’s te inspireren én te laten versnellen!  

Bekijk op bol.com

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

Meer blogs over

online marketing

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?