Google test met verschillende local packs

Leestijd: 2 minuten

“Another day, another test from Google”

Lokale SEO is de laatste jaren enorm in ontwikkeling. Nog elke dag probeert Google de features en tools te verbeteren om de gebruiker een optimaal resultaten te kunnen bieden. Afgelopen week kwamen wij twee verschillende tests tegen waarin Google aanpassingen heeft gemaakt aan de welbekende local pack.

De eerste test die voorbij kwam was een local 5-pack in plaats van de standaard local 3-pack. Hiermee wordt deze snippet behoorlijk uitgebreid. In deze testvariant zijn nog geen advertenties opgenomen, hoewel dit wel mogelijk is binnen de local pack. Er valt niet uit te sluiten dat, wanneer Google deze update uitrolt, de bovenste twee resultaten advertentie resultaten worden.

Een andere variant die op desktop vertoond werd was de paginabrede local pack. Hierdoor wordt de SERP beter benut omdat de local pack aan de rechterkant de lege ruimte opvult. Belangrijkste is natuurlijk dat de bedrijven veel beter naar voren komen en hierdoor meer opvallen. Belangrijk dus om de lokale SEO strategie goed op orde te hebben.