Lokale SEO

Net als ‘gewone’ SEO is Lokale SEO gericht op acties en strategieën om de zichtbaarheid op Google te verbeteren, maar dan wanneer mensen een (locatie-gerichte) zoekopdrachten uitvoeren. 

De voordelen van Lokale SEO:

 • 46% van alle zoekopdrachten hebben een lokale intentie
 • Jouw bedrijf prominent aanwezig binnen de zoekresultaten van Google
 • Lokale SEO zorgt voor meer online zichtbaarheid voor jouw offline locatie
 • Een grotere lokale zichtbaarheid betekent meer (offline) bezoekers, meer klanten en meer omzet
 • Optimalisatie van Google Mijn Bedrijf leidt tot verbeterde zichtbaarheid in Google én Google Maps

Wat is Lokale SEO

En waar kunnen we je bij helpen?

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een techniek binnen zoekmachine optimalisatie met als doel het verbeteren van lokale vindbaarheid. Voor veel bedrijven met een fysieke locatie is dit dan ook een onmisbare manier van online profileren. Google en andere zoekmachines maken gebruik van lokale zoekresultaten door de locatie van iemands smartphone te bepalen. Door gebruik te maken van lokale SEO zorg je ervoor dat jouw bedrijf beter opvalt in deze lokale zoekresultaten. Het is een strategie die ervoor zorgt dat jouw lokale bedrijf beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Stel je voor dat iemand op zoek is naar een product of dienst in jouw stad of buurt. Als jouw website geoptimaliseerd is voor Lokale SEO, vergroot je de kans dat jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten verschijnt.

GOOGLE MY BUSINESS tijdlijn

Voor lokale vindbaarheid is Google Mijn Bedrijf onmisbaar. Google voegt vrijwel maandelijks (meerdere) updates toe aan Google Mijn Bedrijf. En onze specialisten zitten daar bovenop. Sterker nog: we hebben zelf een complete up-to-date tijdlijn met alle actuele ontwikkelingen op het gebied van Google Mijn Bedrijf.  

Het belang van Lokale SEO

voor lokale bedrijven

Waarom is Lokale SEO zo belangrijk? Wel, stel je voor dat je een lokaal restaurant hebt. Je wilt natuurlijk dat mensen in de buurt jouw restaurant kunnen vinden wanneer ze op zoek zijn naar een plek om lekker te eten. Lokale SEO helpt je hierbij door ervoor te zorgen dat jouw restaurant bovenaan de zoekresultaten verschijnt wanneer iemand zoekt naar restaurants in jouw omgeving.

Lokale SEO is essentieel voor lokale bedrijven, omdat het je helpt om meer relevante bezoekers naar jouw website of fysieke winkel te trekken. Door lokaal zichtbaar te zijn in zoekmachines vergroot je de kans dat potentiële klanten voor jouw bedrijf kiezen in plaats van voor de concurrentie. Het is een effectieve manier om jouw bedrijf te laten groeien en je lokale online aanwezigheid te versterken.

Hoe werkt lokale seo

in google

Nu je begrijpt waarom Lokale SEO zo belangrijk is, vraag je je wellicht af hoe het precies werkt. Het draait allemaal om het optimaliseren van verschillende aspecten van jouw online aanwezigheid, zodat zoekmachines begrijpen dat jouw bedrijf relevant is voor lokale zoekopdrachten.

 • Een belangrijk onderdeel van Lokale SEO is het optimaliseren van jouw bedrijfsvermelding op platforms zoals Google Mijn Bedrijf. Hiermee zorg je ervoor dat jouw bedrijfsinformatie correct en volledig wordt weergegeven in de lokale zoekresultaten. Denk aan je adres, telefoonnummer, openingstijden en klantrecensies.
 • Daarnaast is het belangrijk om lokale zoekwoorden te gebruiken in de content van je website. Dit zijn zoektermen die gerelateerd zijn aan jouw producten of diensten en specifiek zijn voor jouw regio. Zoekmachines zullen je website hierdoor beter associëren met lokale zoekopdrachten.
 • Verder speelt online reviews en reputatiemanagement een grote rol bij Lokale SEO. Positieve reviews van tevreden klanten helpen je niet alleen om betrouwbaarder over te komen, maar ook om hoger te ranken in lokale zoekresultaten.

Kortom, Lokale SEO is een krachtige strategie om jouw lokale bedrijf online zichtbaar te maken en meer klanten aan te trekken. Door te zorgen dat jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten staat wanneer mensen in jouw buurt zoeken, vergroot je jouw kansen op succes. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Lokale SEO en geef jouw bedrijf een boost!

Lokale SEO strategieën

en best practices

Wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijf lokaal goed vindbaar is in zoekmachines? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel gaan we dieper in op Lokale SEO strategieën en delen we de beste praktijken om jouw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Of je nu een bakkerij, kapsalon of advocatenkantoor hebt, deze tips zijn relevant voor elk lokaal bedrijf dat online gevonden wil worden.

Optimaliseer jouw website voor lokale zoekopdrachten

Een van de eerste stappen om lokaal vindbaar te worden, is het optimaliseren van jouw website voor lokale zoekopdrachten. Dit betekent dat je relevante lokale zoekwoorden moet gebruiken in de inhoud van je website. Stel je voor dat je een bloemist in Amsterdam bent. Gebruik dan zoekwoorden zoals “bloemist in Amsterdam”, “verse bloemen in de buurt” en “bloemen bezorgen in Amsterdam”. Door deze lokale zoekwoorden strategisch in je website te verwerken, vergroot je de kans dat potentiële klanten je vinden wanneer ze specifiek op zoek zijn naar jouw producten of diensten in jouw regio.

Pas meta tags aan

Naast het gebruik van lokale zoekwoorden is het ook belangrijk om je meta tags aan te passen. Meta tags zijn stukjes code die zoekmachines informatie geven over de inhoud van je webpagina’s. Zorg ervoor dat je meta titel en meta beschrijving relevante lokale informatie bevatten. Op die manier geef je zoekmachines een duidelijk signaal dat jouw website relevant is voor lokale zoekopdrachten. Dit vergroot niet alleen de kans dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt, maar het maakt ook jouw website aantrekkelijker voor potentiële bezoekers.

Maak een Google Mijn Bedrijf profiel aan

Een absolute must have voor elke lokale onderneming is een Google Mijn Bedrijf profiel. Dit is een gratis tool van Google waarmee je jouw bedrijf kunt presenteren in de zoekresultaten en op Google Maps. Door een Google Mijn Bedrijf profiel aan te maken en te optimaliseren, vergroot je jouw online zichtbaarheid. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie invult, zoals je adres, openingstijden, telefoonnummer en website. Vergeet ook niet om foto’s van je bedrijf toe te voegen. Bovendien kunnen klanten beoordelingen achterlaten op je profiel, wat vertrouwen opbouwt en potentiële klanten kan overtuigen om voor jou te kiezen.

Verzamel positieve beoordelingen en beoordelingen

Positieve beoordelingen en beoordelingen spelen een cruciale rol bij Lokale SEO. Ze geven niet alleen potentiële klanten een idee van de kwaliteit van jouw producten of diensten, maar ook zoekmachines hechten waarde aan deze social bewijskracht. Moedig tevreden klanten aan om een beoordeling achter te laten op je Google Mijn Bedrijf profiel, Social Media of andere relevante platforms. Dit kan de geloofwaardigheid van je bedrijf aan en moedigt potentiële klanten aan om voor jouw bedrijf te kiezen. Hier zijn een paar tips om positieve beoordelingen te verzamelen:

 • Vraag tevreden klanten om een beoordeling: Aarzel niet om klanten te vragen om een beoordeling achter te laten. Dit kun je doen via e mail, Social Media of persoonlijk na een succesvolle transactie. De meeste tevreden klanten zullen graag hun ervaring delen als je erom vraagt.
 • Maak het gemakkelijk voor klanten om een beoordeling achter te laten: Zorg ervoor dat je links naar je beoordeling pagina’s op je website en Social Media profielen plaatst. Op die manier kunnen klanten met slechts een paar klikken hun mening delen.
 • Reageer op beoordelingen: Het is belangrijk om actief te reageren op beoordelingen, zowel positief als negatief. Bedank mensen voor hun positieve feedback en bied oplossingen aan voor eventuele negatieve ervaringen. Dit laat zien dat je betrokken bent en geeft blijk van goede klantenservice.

Lokale SEO kan een krachtige tool zijn om jouw bedrijf lokaal zichtbaar te maken in zoekmachines. Door jouw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, het gebruik van relevante lokale zoekwoorden, het aanpassen van meta tags, het creëren van een Google Mijn Bedrijf profiel en het verzamelen van positieve beoordelingen, vergroot je de kans om gevonden te worden door potentiële klanten in jouw regio.Vergeet niet dat Lokale SEO een voortdurend proces is en dat het tijd kan kosten voordat je de gewenste resultaten ziet. Blijf consistent en geduldig, en je zult de vruchten plukken van een grotere lokale zichtbaarheid en een toename van het aantal klanten.

Lokale citaties en

bedrijfsvermeldingen

Als je je verdiept in Lokale SEO, kom je al snel de term “lokale citaties” tegen. Maar wat zijn ze eigenlijk en waarom zijn ze belangrijk voor jouw bedrijf? We leggen het je graag uit!

Wat zijn lokale citaties en waarom zijn ze belangrijk?

Lokale citaties verwijzen naar de vermeldingen van jouw bedrijfsinformatie op andere websites, zoals online directories, Social Media platforms en beoordelingssites. Deze vermeldingen bevatten essentiële informatie zoals jouw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website. Ze fungeren als digitale visitekaartjes voor jouw bedrijf en helpen zoekmachines om de relevantie en betrouwbaarheid van jouw website te beoordelen.

Waarom zijn lokale citaties belangrijk?

Ten eerste, ze versterken de online zichtbaarheid van jouw bedrijf in jouw lokale markt. Wanneer jouw bedrijfsinformatie consistent en accuraat wordt weergegeven op verschillende platforms, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf vinden wanneer ze online zoeken naar producten of diensten in jouw omgeving.

Daarnaast dragen lokale citaties bij aan het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen. Wanneer mensen jouw bedrijfsinformatie op verschillende betrouwbare websites tegenkomen, wekt dit vertrouwen en versterkt het de geloofwaardigheid van jouw bedrijf. Het laat zien dat jouw bedrijf daadwerkelijk bestaat en actief is in de lokale gemeenschap.

Bovendien hebben lokale citaties een positief effect op jouw zoekmachine rankings. Zoekmachines zoals Google hechten waarde aan consistentie en betrouwbaarheid. Wanneer jouw bedrijfsinformatie op diverse platforms wordt vermeld en deze informatie consistent is, geeft dit een signaal aan zoekmachines dat jouw website betrouwbaar en relevant is. Dit kan resulteren in een hogere ranking in de lokale zoekresultaten.

Hoe lokale citaties te krijgen

Nu je begrijpt waarom lokale citaties belangrijk zijn, vraag je je wellicht af hoe je ze kunt verkrijgen voor jouw bedrijf. Hier zijn een paar praktische tips:

 1. Meld je bedrijf aan bij lokale online directories: Zoek naar relevante online directories en meld jouw bedrijf aan. Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie consistent is op alle vermeldingen.
 2. Maak gebruik van Social Media platforms: Maak profielen aan op populaire Social Media platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Verifieer en update jouw bedrijfsinformatie op deze platforms.
 3. Vraag om beoordelingen: Moedig jouw tevreden klanten aan om beoordelingen achter te laten op beoordelingssites zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp of Tripadvisor. Positieve beoordelingen kunnen jouw bedrijf verder versterken.
 4. Werk samen met lokale partners: Overweeg samenwerkingen met andere lokale bedrijven of organisaties, bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven of gezamenlijke evenementen te organiseren. Door jouw bedrijf te associëren met andere vertrouwde en relevante lokale bronnen, vergroot je de kans op het verkrijgen van waardevolle lokale citaties.
 5. Controleer en update bestaande vermeldingen: Ga regelmatig na of jouw bedrijfsinformatie nog steeds up to date is op alle platforms waar jouw bedrijf vermeld staat. Als er wijzigingen zijn in jouw adres, telefoonnummer of andere gegevens, pas deze dan direct aan om inconsistenties te voorkomen.
 6. Monitor en reageer op beoordelingen: Houd beoordelingssites in de gaten en reageer actief op zowel positieve als negatieve beoordelingen. Door te reageren toon je betrokkenheid bij jouw klanten en laat je zien dat je waarde hecht aan hun feedback.
 7. Optimaliseer jouw Google Mijn Bedrijf pagina: Maak een Google Mijn Bedrijf pagina aan en vul deze volledig in met accurate en relevante informatie. Voeg foto’s toe, vermeld jouw openingstijden en beantwoord vragen van potentiële klanten.
 8. Moedig lokale klanten aan om reviews achter te laten: Stimuleer tevreden klanten om reviews achter te laten op jouw Google Mijn Bedrijf pagina. Dit kan de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van jouw bedrijf in de lokale zoekresultaten verhogen.
 9. Investeer in lokale content: Creëer relevante en waardevolle content die gericht is op jouw lokale doelgroep. Schrijf blogartikelen, maak video’s of deel nieuws en evenementen die specifiek zijn voor jouw lokale omgeving. Dit helpt niet alleen bij het aantrekken van lokale bezoekers, maar ook bij het vergroten van de kans op lokale citaties.

Onthoud dat het verkrijgen van lokale citaties een doorlopend proces is. Blijf actief bezig met het optimaliseren van jouw bedrijfsvermeldingen en het vergroten van jouw lokale online aanwezigheid. Door consistent te zijn en waarde te bieden aan jouw lokale gemeenschap, zul je merken dat jouw bedrijf steeds zichtbaarder wordt in de lokale zoekresultaten.

Lokale

linkbuilding.

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) en speelt ook een cruciale rol bij het versterken van de lokale zichtbaarheid van jouw website. Maar waarom is lokale linkbuilding zo belangrijk? Wel, het draait allemaal om relevantie en geloofwaardigheid.

Lokale linkbuilding verwijst naar het verkrijgen van backlinks van andere websites die zich richten op jouw specifieke regio. Deze lokale backlinks geven zoekmachines een signaal dat jouw website relevant en waardevol is voor gebruikers in dat gebied. Met andere woorden, ze helpen zoekmachines begrijpen dat jouw bedrijf een belangrijke speler is binnen de lokale gemeenschap.

Maar het belang van lokale linkbuilding gaat verder dan alleen zoekmachines. Het draagt ook bij aan het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen bij potentiële klanten. Wanneer andere lokale websites naar jouw website linken, wordt jouw bedrijf gezien als een autoriteit in de lokale markt. Dit vergroot de kans dat mensen jouw producten of diensten verkiezen boven die van jouw concurrenten.

Het belang van lokale linkbuilding

Maar het belang van lokale linkbuilding gaat verder dan alleen zoekmachines. Het draagt ook bij aan het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen bij potentiële klanten. Wanneer andere lokale websites naar jouw website linken, wordt jouw bedrijf gezien als een autoriteit in de lokale markt. Dit vergroot de kans dat mensen jouw producten of diensten verkiezen boven die van jouw concurrenten.

Hoe lokale backlinks te krijgen

Nu je het belang van lokale linkbuilding begrijpt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je lokale backlinks kunt verkrijgen voor jouw website. Hier zijn een paar strategieën die je kunt toepassen:

 • Samenwerken met lokale bedrijven: benader andere lokale bedrijven en bied aan om samen te werken aan projecten, evenementen of content. Dit kan resulteren in natuurlijke backlinks naar jouw website.
 • Gastblogs op lokale websites: Zoek naar populaire blogs of nieuwssites in jouw regio en biedt aan om gastartikelen te schrijven. Hierdoor krijg je niet alleen een backlink, maar vergroot je ook jouw zichtbaarheid onder de lokale doelgroep.
 • Verzamel online vermeldingen: Zorg ervoor dat jouw bedrijfsgegevens consistent en accuraat zijn vermeld op lokale online directories, review websites en Social Mediaplatforms. Deze vermeldingen kunnen ook waardevolle backlinks opleveren.
 • Lokale sponsor en liefdadigheidsevenementen: Ondersteun lokale evenementen of goede doelen als sponsor. Vaak worden sponsors vermeld op de website van het evenement, wat resulteert in waardevolle lokale backlinks.
 • Benut lokale mediacontacten: Neem contact op met lokale journalisten, bloggers of influencers en deel interessante verhalen of persberichten over jouw bedrijf. Als ze hierover schrijven, kan dit leiden tot waardevolle lokale backlinks.

Door deze lokale linkbuilding strategieën toe te passen, vergroot je de lokale zichtbaarheid van jouw website en versterk je jouw positie binnen de lokale markt. Vergeet niet dat consistentie en kwaliteit van essentieel belang zijn bij het verkrijgen van lokale backlinks. Blijf actief werken aan het opbouwen van relaties met lokale bronnen en zorg ervoor dat jouw website waardevolle content biedt die anderen graag willen delen.

Social Media en

Lokale SEO.

Je hebt vast wel eens gehoord van Social Media, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Maar wist je dat deze platforms ook een belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van jouw lokale SEO? Social Media bieden namelijk geweldige kansen om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten en meer potentiële klanten aan te trekken.

Het belang van Social Media voor lokale SEO

Hoe werkt het? Nou, zoekmachines hechten steeds meer waarde aan social signalen, zoals likes, shares en comments op Social Media. Als jouw bedrijf actief is op social platforms en daar betrokkenheid creëert, laat je een positieve indruk achter bij zoekmachines. Dit kan resulteren in een hogere rangschikking in lokale zoekresultaten.

Het is dus belangrijk om jouw aanwezigheid op Social Media te benutten en actief betrokken te zijn bij jouw doelgroep. Door interessante content te delen, zoals relevante artikelen, nieuwtjes, foto’s en video’s, creëer je niet alleen waardevolle interactie met jouw volgers, maar versterk je ook jouw lokale SEO. Het is een win win situatie!

Optimaliseer jouw Social Media profielen

Nu je het belang van Social Media voor lokale SEO begrijpt, is het tijd om jouw Social Media profielen te optimaliseren. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie over jouw bedrijf opneemt in de profielen. Denk aan de bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden en een pakkende beschrijving. Deze gegevens zijn niet alleen handig voor jouw volgers, maar ook voor zoekmachines.

Gebruik ook relevante zoekwoorden in de beschrijvingen en berichten op Social Media. Dit helpt zoekmachines om jouw profielen te indexeren en te begrijpen waar jouw bedrijf zich op richt. Denk bijvoorbeeld aan lokale zoekwoorden, zoals de naam van jouw stad of regio, en relevante termen die verband houden met jouw producten of diensten.

Maak lokale content en deel het

Een andere effectieve manier om lokale SEO via Social Media te verbeteren, is door het creëren en delen van lokale content. Dit kan bijvoorbeeld gaan om blogartikelen, nieuwsupdates, evenementen of speciale aanbiedingen die relevant zijn voor jouw lokale doelgroep. Door regelmatig lokale inhoud te delen, laat je zien dat jouw bedrijf actief is in de gemeenschap en betrokken is bij lokale gebeurtenissen. Dit trekt niet alleen de aandacht van jouw volgers, maar ook van zoekmachines die waarde hechten aan lokale relevantie.

Verder kun je gebruikmaken van geotags en hashtags op Social Media om jouw berichten te koppelen aan specifieke locaties en relevante zoekopdrachten. Hierdoor vergroot je de kans dat jouw content wordt ontdekt door mensen in jouw omgeving.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Social Media en gebruik het als een krachtig instrument om jouw lokale SEO te verbeteren.

Hoe behalen wij succes

Met lokale seo?

Lokaal zoekwoordenonderzoek
Uiteraard kijken we allereerst welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Daarvan willen we weten of ze een lokale intentie hebben. Hiervoor hebben we de tools om te zien of Google een Local-3-Pack of een Google Mijn Bedrijf-paneel weergeeft. Uiteindelijk bepalen we samen welke zoekwoorden interessant zijn voor de Lokale SEO-strategie.

Samen bespreken we de doelstellingen en wanneer dit helder is zetten we de strategie op om jouw bedrijf nog beter lokaal zichtbaar te maken. 

Nulmeting

We analyseren waar je staat aan het begin van het traject. Rank je al op bepaalde lokale keywords of is je Google Mijn Bedrijf paneel al zichtbaar getoond op zoekwoorden? Vanuit deze nulmeting stellen we een shortlist met acties op die het meeste impact zullen hebben op de Lokale SEO-strategie.

Google Mijn Bedrijf-optimalisaties

Google Mijn Bedrijf is onmisbaar in een Lokale SEO-strategie. We analyseren of de juiste informatie is geïmplementeerd, of er nog informatie of features ontbreken en of de review-score van jouw bedrijf acceptabel is.

On Page Lokale SEO

‘Gewone SEO’ speelt nog altijd een belangrijke rol in Lokale SEO. Vandaar dat we een uitgebreide SEO-audit doen waarbij we de actiepunten met de hoogste prioriteiten voor Lokale SEO opstellen in een shortlist. Zijn je landingspagina’s al geoptimaliseerd naar lokale keywords of zijn NAP-gegevens juist doorgevoerd in Structured Data?

Lokale Linkbuilding & Citations

Lokale links zijn één van de belangrijkste ranking-factoren van Google. Dit wijkt niet veel af van reguliere SEO. Een goede link of vermelding (Citations) kan van doorslaggevende waarde zijn om te ranken op lokale zoekwoorden. Wij weten precies welke links en vermeldingen je al hebt. Daarnaast helpen we je uiteraard met het vinden én verkrijgen van de juiste lokale links & vermeldingen.

Reviews Verkrijgen & Managen

Evenals links zijn ook reviews enorm belangrijk in Lokale SEO. Hoe vaak krijg jij een restaurant voorgeschoteld in Google met een gemiddelde score van 1 of 2 sterren? Juist: nooit. Google wil relevante resultaten en daarom spelen bedrijven met een goede score en goede doorstroom van reviews een belangrijke rol.

Rapporteren & Bijsturen

Omdat we niet van het woord klant houden, spreken we vaak van partners. We geloven sterk dat samenwerking tot het beste resultaat leidt. Vandaar dat we ook de voortgang van jouw lokale vindbaarheid graag met je delen door middel van rapportages. Evenals bij reguliere SEO is Lokale SEO maatwerk en zullen er altijd actiepunten zijn die ongoing zijn. Ook Google zit niet stil en blijft maar doorontwikkelen op het gebied van Local. Vandaar dat er voortdurend nieuwe acties en resultaten ontstaan die we graag met je doorspreken.

Kom een kop koffie drinken

op onze fysieke locatie

Wil je na het lezen van het artikel nog meer te weten komen over Lokale SEO of andere online marketing strategieën die MvH Media aanbiedt om je online aanwezigheid te verbeteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons toegewijde team van Specialisten staat klaar om je te adviseren en samen een op maat gemaakte strategie voor jouw bedrijf te bewerkstelligen. Ons fysiek bezoeken kan natuurlijk ook. Bekijk ons op Google Bedrijfsprofiel, zoek op online marketing bureau dongen of via onderstaande Map. Geen tijd om ons kantoor te bezoeken? Neem dan gerust telefonisch contact op of via ons contactformulier

Laatste lokale blogs

Google voegt profielsterkte toe aan het Bedrijfsprofiel

Google voegt profielsterkte toe aan het Bedrijfsprofiel

Afgelopen juni is Google begonnen met het testen van de profielsterkte widget. Deze laat zien of je nog meer moet…
Google lokale review filter verwijderde te veel reviews

Google lokale review filter verwijderde te veel reviews

Google heeft bevestigd dat de nieuwe maatregelen om onrechtmatig verkregen lokale reviews eruit te filteren te ver zijn gegaan. De…
Google publiceert beperkingen voor user-generated content in Google Posts

Google publiceert beperkingen voor user-generated content in Google Posts

Google heeft een nieuwe artikel gepubliceerd waar ze beperking opstellen voor gebruikers gegenereerde content (UGC) voor Google Posts. Deze regels…