Lokale Social Media

Social media campagnes kun je op allerlei manieren inzetten. Zo kun je wereldwijd adverteren, maar is het ook mogelijk om vanaf 1 kilometer rondom een bepaalde locatie te adverteren. Op deze manier ben je nog dichter bij je doelgroep.

De voordelen van Lokale Social Media:

  • Zet je bedrijf of organisatie op de kaart en wordt beter vindbaar bij de lokale bevolking.
  • Laat je advertentie alleen aan mensen in de directe omgeving van je bedrijf zien. Dit kan al vanaf 1 kilometer om je locatie heen!
  • Laat relevante aanbiedingen zien aan personen die rondom jouw bedrijf wonen, op reis zijn of er onlangs geweest zijn.
  • Dynamische lokalisatie maakt het mogelijk om mensen een advertentie te tonen waarin ook direct de locatie van jouw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie te zien is.

Wat is Lokale Social Media

En waar kunnen we je bij helpen?

Wat zijn lokale social media campagnes?

Met lokale social media campagnes push jij jouw advertenties naar de doelgroep in de directe omgeving van jouw bedrijfslocatie. Naast een locatie geef je aan waar iemand in geïnteresseerd moet zijn. Op deze manier kom je bij jouw ideale doelgroep en word je beter zichtbaar, stimuleer je (winkel)bezoeken en uiteindelijk een hogere omzet.

Hoe behalen wij succes

Met lokale social media?

Mogelijkheden & doelstellingen in kaart brengen

Eerst bespreken we met elkaar de mogelijkheden die er zijn voor je bedrijf en de mogelijkheden binnen het platform waar je zichtbaar wilt zijn. Het is belangrijk om van tevoren het budget vast te stellen dat beschikbaar is voor de lokale advertenties. Hiermee bepalen we waar de focus wordt aangebracht binnen de campagne. 

Samen bespreken we de doelstellingen en wanneer dit helder is zetten we de strategie op om jouw bedrijf nog beter lokaal zichtbaar te maken.

Lokale advertenties

Om dichter bij je doelgroep te komen zijn social media advertenties op lokaal niveau het ideale middel. Door de mogelijke locatie targeting binnen de verschillende platformen kunnen we beslissen of het alleen zichtbaar is voor mensen die in de omgeving wonen, hier onlangs geweest zijn of mensen die er op reis zijn. Op deze manier kunnen we ook een hele gerichte boodschap meegeven. We kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de plaatsnaam terug te laten komen in de advertentie om het nog relevanter te maken voor de persoon die het te zien krijgt. Dit zorgt uiteindelijk ook voor meer interactie met je advertenties. Verder zijn er nog veel meer mogelijkheden voor lokale social media campagnes waar we je graag kennis mee laten maken.

Winkelverkeer campagne

Heb je meer locaties die je wilt uitlichten maar wel binnen één campagne? Dan kunnen we voor je aan de slag met een winkelverkeer campagne. Door het koppelen van verschillende systemen is het ook mogelijk om offline aankopen door te meten in je online advertenties. Zo krijg je meer inzichten in de aan kopen die offline plaats vinden nadat iemand je advertentie ziet.

Rapporteren & Bijsturen

Wij geloven er in dat het inzetten van lokale advertenties zorgt voor betere lokale zichtbaarheid. Daarom delen we graag de resultaten door middel van maandelijkse rapportage. Zowel bij reguliere social media campagnes als bij lokale social media campagnes betreft het maatwerk en zullen er constant nieuwe ontwikkelingen plaat vinden. Deze kansen en ontwikkelingen spreken we met je door en hier spelen we op in.

Laatste lokale blogs

Google voegt profielsterkte toe aan het Bedrijfsprofiel

Google voegt profielsterkte toe aan het Bedrijfsprofiel

Afgelopen juni is Google begonnen met het testen van de profielsterkte widget. Deze laat zien of je nog meer moet…
Google lokale review filter verwijderde te veel reviews

Google lokale review filter verwijderde te veel reviews

Google heeft bevestigd dat de nieuwe maatregelen om onrechtmatig verkregen lokale reviews eruit te filteren te ver zijn gegaan. De…
Google publiceert beperkingen voor user-generated content in Google Posts

Google publiceert beperkingen voor user-generated content in Google Posts

Google heeft een nieuwe artikel gepubliceerd waar ze beperking opstellen voor gebruikers gegenereerde content (UGC) voor Google Posts. Deze regels…

Kom een kop koffie drinken

op onze fysieke locatie

Ons fysiek bezoeken kan natuurlijk ook. Bekijk ons op Google Mijn Bedrijf, zoek op online marketing bureau dongen of via onderstaande Map. Geen tijd om ons kantoor te bezoeken? Neem dan gerust telefonisch contact op of via ons contactformulier.