Advertising op Amazon.nl nu beschikbaar voor Sellers en Vendors!

Leestijd: 2 minuten

Amazon is gestart met de uitrol van Amazon Advertising op amazon.nl! Na de lancering van amazon.nl in maart 2020 was het lang wachten op de mogelijkheid om te adverteren op het Nederlandse Amazon platform, maar het is nu eindelijk zover!

De lancering van Amazon Advertising op amazon.nl komt voor Sellers en Vendors op een uitstekend moment, in 2020 verdubbelde namelijk het bereik van amazon.nl naar 7,3 miljoen Nederlandse consumenten. Daarbij werd de laagste prijsstrategie verder doorgezet; tijdens Q4 was Amazon liefst 7% goedkoper dan Bol.com, 9% goedkoper dan Mediamarkt en liefst 18% goedkoper dan Coolblue (onderzoek Financieel Dagblad).

Wat zijn de nieuwe mogelijkheden?

Amazon.nl biedt nu de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 type advertenties; Sponsored Products en Sponsored Brands. De overige advertentiemogelijkheden, zoals Sponsored Display, volgen later.

Welke kansen biedt Amazon Advertising op amazon.nl?

Tot op heden was amazon.nl een volledig organisch platform, het extra promoten van jouw product of merk op prominente plaatsen binnen amazon.nl was nog niet mogelijk. Staat jouw product bijvoorbeeld op pagina 2 of 3 van de zoekresultaten, dan zal het lastig worden op verkopen te behalen en te stijgen in ranking. Met Amazon Advertising krijg je nu de mogelijkheid om juist wel op prominente plaatsen zichtbaar te zijn. Zeker nu het zoekvolume op het platform stevig groeit, wil jij juist nu goed gevonden worden!

Wat verandert er voor de consument?

Ondanks dat er tot op heden enkel organische zoekresultaten werden getoond, maar er zal weinig veranderen aan de shopervaring op amazon.nl. Net als op de overige Amazon platformen zullen de geadverteerde producten en merken getoond worden tussen alle zoekresultaten, die uitstekend aansluiten op de producten waar de consument naar op zoek is. De advertenties zullen gemerkt worden met “gesponsord”, maar verder op dezelfde wijze worden getoond.

MvH Media maakt jouw Amazon Advertising tot een succes!

Ben jij geïnteresseerd in Amazon Advertising op amazon.nl en wil je vanaf minuut 1 succesvol gebruik maken van deze unieke kans? MvH Media heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van bedrijven en merken op Amazon Europe. Ook zijn alle specialisten gecertificeerd in Amazon Sponsored Ads. Wij weten dus als geen ander hoe je een succesvolle advertentiecampagne op zet. Neem dus zeker contact met ons op, we denken graag met je mee!

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

Meer blogs over

Marketplaces

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?