8 interessante Europese Marketplaces die jij nog niet kent

Leestijd: 5 minuten

De term Marketplaces worden steeds bekender in Nederland en het aantal Marketplaces groeit flink door. Consumenten weten de kanalen gemakkelijk te vinden en waarderen de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van deze marketplaces. Vraag je in Nederland om een aantal Marketplaces op te noemen, dan zullen direct namen als AmazonZalando en Bol.com genoemd worden. Logisch, want deze platformen timmeren flink aan de weg en behoren tot de grootste webshops van Nederland.

Maar hoe gaat dit in andere landen? Er zijn namelijk genoeg Europese Marketplaces die wij in Nederland totaal niet kennen, maar in andere landen enorm populair zijn.

In deze blog behandelen we 8 interessante Europese Marketplaces die jij nog niet kent, maar dus zeker wel wilt leren kennen!

Fruugo

Fruugo is een in Groot-Brittanië gevestigde marketplace met meer dan 25 miljoen actieve gebruikers. Met 1 verkopersaccount krijg je de mogelijkheid om in maar liefst 46 landen te verkopen. Fruugo is daarnaast beschikbaar in veel verschillende talen en dus enorm toegankelijk, zo is er ook een Nederlandse versie beschikbaar.

De Engelse marktplaats biedt goede service en hulp om jouw producten zo sterk mogelijk aan te bieden. Fruugo is nog relatief jong (2009), maar groeide de afgelopen jaren sterk door tot een grote speler in Groot-Brittanië, maar dus ook ver buiten deze landsgrenzen.

Bezoekers Europa: 75.000.000
Actief in: Europa + Wereldwijd, met name Groot-Brittanië

Meer informatie om te starten als verkoper

Otto

OTTO is het op één na grootste e-commerce platform in Duitsland en claimt daarnaast de grootste te zijn op het gebied van mode en lifestyle.

Het bedrijf heeft 9 miljoen actieve klanten en bereikt 45% van alle Duitse huishoudens. Het bedrijf startte met fysieke winkels en groeide door naar een succesvolle webshop. Vanaf 2018 switchte Otto naar een Marketplace strategie, wat in korte tijd voor een enorm succes heeft gezorgd.

Bezoekers Europa: 600.000.000
Actief in: Duitsland

Meer informatie om te starten als verkoper

Real

Real.de, voorheen bekend als Hitmeister, is de derde grootste online marktplaats van Duitsland.

Real staat bekend om zijn brede aanbod in meer dan 5.000 categorieën. Naast een grote doelgroep binnen Duitsland, wordt het platform ook steeds groter binnen Europa. Real.de biedt ondertussen namelijk verzending naar ongeveer 30 verschillende landen. Sinds de opstart in 2016 bereikt het platform jaarlijks 6,5 miljoen klanten.

Bezoekers Europa: 225.000.000
Actief in: Europa, met name Duitsland

Meer informatie om te starten als verkoper 

Cdiscount

Cdiscount is een Franse marktplaats met ongeveer 8,6 miljoen actieve klanten en 20 miljoen unieke bezoekers per maand. Het assortiment van Cdiscount is breed en wordt in ongeveer 50 verschillende categorieën onderverdeeld.

Vanaf 2018 is Cdiscount begonnen met het leveren van enkele productgroepen in België, Duitsland, Italië en Spanje. Deze succesvolle uitbreiding zorgt ervoor dat het platform steeds interessanter wordt voor verschillende verkopers. Het platform is kleiner dan Amazon, maar heeft daarmee ook minder verkopers op het platform, waardoor de concurrentie lager ligt. Op dit moment heeft de Cdiscount-marktplaats 15.000 aangesloten verkopers.

Bezoekers Europa: 800.000.000
Actief in: Europa, met name Frankrijk

Meer informatie om te starten als verkoper

Fnac

Fnac is een grote Franse retailer in met name elektronica- en mediaproducten en heeft meer dan 29 miljoen klanten. Naast de marketplace hebben ze ook nog honderden winkels wereldwijd. Fnac.com is de derde meest bezochte marktplaats in Frankrijk en zesde in Europa.

Met meer dan 29 miljoen klanten heeft Fnac een breed bereik op de Franse markt. Zoals gezegd ligt de focus op elektronica producten, maar wordt het aanbod steeds breder.

Bezoekers Europa: 500.000.000
Actief in: Europa, met name Frankrijk

Meer informatie om te starten als verkoper

ASOS

ASOS is een van de grootste online modewinkels ter wereld met websites en binnen Europa erg sterk in Groot-Brittanië. Het bedrijf richt zich op een jong publiek en heeft de groeiende trend van marktplaatsen opgemerkt. Veel jonge ontwerpers en opkomende kledingmerken hebben zich al aangesloten bij het marketplace platform. Ook het onderdeel gebruikte / vintage kleding groeit hard. Daarmee is ASOS uitgegroeid tot het modeplatform van Groot-Brittanië. Maar ook buiten de UK doet ASOS het goed en bereikt het succesvol een jonge Europese doelgroep.

Bezoekers Europa: 150.000.000
Actief in: Europa, met name Groot-Brittanië

Meer informatie om te starten als verkoper

CDON

CDON is de grootste Scandinavische marketplace, met mogelijkheden om te verkopen binnen Noorwegen, Zweden, Denemarken en Noorwegen. CDON biedt een breed assortiment aan producten en heeft ondertussen meer dan 100 miljoen bezoekers per jaar. Amazon heeft in augustus 2020 aangekondigd om binnen afzienbare tijd een marketplace in Zweden te openen, waarmee ze dus de strijd aangaan met CDON.

Bezoekers Europa: 100.000.000
Actief in: Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland

Meer informatie om te starten als verkoper

Emag

Emag is de grootste e-commercesite in Roemenië met meer dan 500.000 unieke klanten per dag. Verkopers kunnen producten aanbieden in meer dan 1000 beschikbare categorieën.

Momenteel maken al meer dan 22.000 verkopers gebruik van het platform en telt het platform ongeveer 8 miljoen producten . De hoogste verkopen worden behaald in de categorieën home & deco, speelgoed, mode en sport.

Bezoekers Europa: 500.000.000

Actief in: Roemenië, Polen, Hongarije en Bulgarije

Meer informatie om te starten als verkoper

Hulp nodig?

Wil jij starten met verkopen via Marketplaces of uitbreiden naar meerdere platformen en kun je daarbij hulp gebruiken? Met MvH Media helpen we je graag verder om ook jouw Marketplace strategie tot een succes te maken!

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

Meer blogs over

Marketplaces

bol.com nieuwe sponsored platform
Marketplaces
Lizet Kersten

Bol’s vernieuwde sponsored products platform

Bol’s vernieuwde sponsored products Bol heeft haar sponsored products platform grondig vernieuwd, waardoor jij als verkoper binnenkort toegang hebt tot geavanceerde functies die jouw marketingstrategieën

Lees blog
50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?