Google test om Services te highlighten in de Local 3-Pack

Leestijd: 2 minuten

Services in Google Mijn Bedrijf zijn een extra toevoeging aan je paneel. Deze zijn, evenals producten, te vullen bij bepaalde Primaire Categorieën. Deze worden dan zichtbaar als extra tabblad op je mobiel:

Tot op heden is dit geen directe ranking factor. Ook al voeg je veel informatie van kwaliteit toe (wat bij SEO vaak helpt tot betere rankings), heeft het voor je ranking in Lokale SEO geen effect.

In USA zijn de eerste highlights gespot van Services-vermeldingen in de Local 3-Pack. Een vermelding is een kleine toevoeging onder je bedrijfsvermelding, die we tot op heden in Nederland alleen zien met bijvoorbeeld een Review-vermelding of een Website-vermelding (welke uiteraard afhankelijk is van de zoekopdracht die wordt ingetypt in Google). 

Heel soms wordt ook content uit een Google Post gehighlight. In Amerika zijn dus de eerste vermelding gespot op basis van vermeldingen in Services (bron & afbeelding: Localu.org)

Wat betekent dit?

Uiteraard kan het nooit kwaad om je Services in te vullen. Het geeft namelijk een extra tabblad in je mobiele Google Mijn Bedrijf-paneel. 

Daarnaast zorgt, mocht dit naar Nederland komen, waarschijnlijk voor een hogere CTR van je vermelding in de Local 3-Pack. Dit komt doordat de zoekopdracht (in bovenstaande voorbeeld weed control) dikgedrukt wordt gehighlight. De zoeker wordt vermoedelijk getriggerd omdat Weed Man dus Weed Control als Service aanbiedt. 

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over google mijn bedrijf
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen SEO Marketing, SEA marketing en meer. 
  • Maximaal één keer per maand
  • Updates van het beste Digital Marketing Agency van België
50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?